Foto: Café Folkeven

3 hyggelige caféer i Aarhus

Der er altid en undskyldning for at glæde maven og ganen på en skøn café i Aarhus. Her får du tre bud på dejlige steder, du kan besøge.

Guiden til en skøn café i Aarhus har tidligere været bragt i Mærk Aarhus

Den på hjørnet

Den Gule Café, Jægergårdsgade 2A, 8000 Aarhus 

På hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé, bag bygningen med den gule facade, bor – sjovt nok – Den Gule Café, som åbnede i december 2020. Indretningen er farverig og finurlig med fine detaljer: Royal Copenhagens juleplatter som tallerkner, bambusmøbler, lyserøde vægge og gule klinker på disken. Er du kaffehungrende, byder kaffekortet på alle klassikerne, og uanset variant får du et dobbelt shot i koppen af en økologisk mørk- og håndristet bønne fra Honduras. Du kan også slukke tørsten i friskpresset juice, øl og vin. Halleluja! Skal maven fyldes med andet end våde varer, kan du lade dig friste af blandt andet kanel- eller kardemommesnurrer fra det økologiske mikrobageri HM Bakery, skyrbowls med tilbehør, spændende salater, sandwich eller en god, gammeldags rugbrødsmad med avocado. Mmh.

Som en god ven

Café Folkeven, Thorvaldsensgade 17, 8000 Aarhus C

Efter snart 10 år i byen må Café Folkeven i midtbyen efterhånden kunne kaldes lidt af en Aarhus-klassiker. Hos den lille café på hjørnet af Thorvaldsensgade og Lundbyesgade er der møbler i råt træ, afslappet stemning og et menukort med enkle, gode retter. Morgenmaden – som serveres hele dagen – består af croissanter og hjemmebagte boller, mens du til frokost og aften kan sætte tænderne i sandwich, salater og en varm gryderet: krydret tomatsovs med selleri, stegte svampe, gulerod og løg, serveret med sprøde brød, ris og persillepesto – samt kød eller søde kartofler efter eget valg. Mums! Til ganen er der masser af kaffe- og temuligheder at vælge imellem, og glem ikke at snuppe lidt med til den søde tand: Måske Café Folkevens hjemmebagte Oreo? Oh yeah.

Et stykke med kunst

Café Kunsthal, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C

Vil du stille sulten og slukke tørsten i unikke omgivelser, så læg vejen forbi Kunsthal Aarhus, der udover samtidskunst også byder på god mad og drikke i den hyggelige Café Kunsthal. Her er køkkenet som udgangspunkt vegetarisk, men caféen gør sig umage for også at tilfredsstille dem, der foretrækker vegansk, gluten- og laktosefrit. For at undgå madspild serveres der én menu dagligt – for eksempel en fyldig salat – samt et skiftende udvalg af søde sager som cookies eller citronkage. Mums. Bestiller du kaffe, er bønnerne ristet og malet hos den lokale Sigfreds Kafferisteri, og er det te, du får i koppen, er den fra Sing Tehus, der har fokus på bæredygtig fremstilling. Skal din drik være kold, er der både naturvin, specialøl samt økologisk sodavand, juice og saft på kortet. Sådan!

Midt på dagen

Se alle