Foto: Danish Oyster Academy

Stor dyst: Hvem åbner hurtigst 30 østers?

Intens dyst i Aarhus skal kåre Danmarks bedste østersåbner.

Lørdag den 15. oktober er alle østerselskere inviteret til at overvære kampen om at blive årets østersåbner. Scenen er Tir Na Noq i Frederiksgade, hvor det gælder om at åbne 30 østers hurtigst muligt. Det er dog ikke en helt let sag.

”Det handler i høj grad om teknik og øvelse, men østers er ikke en helt ensartet størrelse. De kan være porøse, snørklede, stramme eller andet, der gør, at det kan udfordre selv den bedste østersåbner. Derfor er der ikke noget, der er givet på forhånd, og det er i høj grad med til at øge spændingen blandt deltagerne,” siger regerende mester og formand for Danish Oyster Academy, Simon Tønsager.

Bliv revet med
Som publikum kan du glæde dig til at overvære en både spøjs og intens konkurrence, og så lover arrangøren også lidt godt til ganen.

“Det er svært ikke at lade sig rive med af stemningen, når skallerne flyver om ørerne. Og der er
selvfølgelig mulighed for at skylle et par østers ned med et glas bobler eller lidt mere utraditionelt med en Guinness,” siger Simon Tønsager.

Danish Oyster Cup finder sted den 15. oktober kl. 14.00-17.30 på Tir Na Nog. Der er 16 deltagere i konkurrencen, og vinderen går videre til en række internationale mesterskaber. Se mere her.