Illustration: Øboderne

Øboderne på havnen søger støtte fra aarhusianerne

STREETFOOD Markedet Øboderne Aarhus Havn søger nu støtte fra aarhusianerne op til åbningen i juni.

Streetfoodprojektet Aarhus Street Food ved rutebilstationen i Aarhus lancerede for nylig et folkelån, hvor aarhusianerne kan låne penge til projektet og få dem tilbage i form af mad og drikke. Nu følger markedet Øboderne på Aarhus Havn trop og søger økonomisk støtte fra de kommende kunder gennem såkaldt crowdfunding.

”Vi har valgt at bruge crowdfunding som en måde at skabe opmærksomhed omkring projektet og forsøge at skabe et fællesskab, så alle får oplevelsen af, at Øboderne er deres sted. Crowdfunding skal sikre lidt støtte til de mange opstartsomkostninger et sådant projekt, som Øboderne har i form af tilslutningsafgifter til strøm, vand, kloak og meget mere,” siger medstifter Ann-Christine Salquist fra Øboderne.

Åbner 23. juni
Øboderne åbner den 23. juni på Pier 2 bag ved Bestseller-bygningen på Pier 2 på Aarhus Havn og får 100 boder, hvoraf de 40 bliver med mad, drikkevarer og delikatesser. Resten af standene bliver med design, kunsthåndværk og loppefund, og samlet vil Øboderne fylde et areal på 7.000 kvadratmeter.

Minimumsstøttebeløbet er 20 kroner, for hvilket man får sit navn på Øbodernes såkaldte karma-stamtræ, der kommer til at pryde velkomstporten til Øboderne. Man kan også købe et krammekort til 150 kroner, et gavekort til markedets åbningsfest for 300 kroner eller allerede nu reservere stadepladser, hvis man er interesseret.

Madboderne i Øboderne dækker over omkring 20 boder med streetfood og drikkevarer som eksempelvis sushi, burgere, gourmethotdogs, friskpresset juice og cocktails. Dertil kommer omkring 20 boder med fisk, kød, vin, delikatesser, brød, ost, konfekture og øl.

Støt Øboderne her