Illustration: Øboderne

Markedet Øboderne åbner på havnen

STREETFOOD Aarhus´ nye marked Øboderne på havnen åbner den 25. juni med masser af madboder.

Markedspladsen Øboderne har været igennem en turbulent opstartsfase, men nu sker der noget. Parterne bag markedet har indgået en aftale med uddannelsesinstitutionen Navitas på Aarhus Havn om benytte området ved bygningen i weekenderne til at få sparket markedet i gang. Markedet skulle oprindeligt have ligget på nabogrunden Pier 2. Første åbningsdag er lørdag den 25. juni.

“Øboderne, Aarhus’ nye markedsplads, er et spændende tiltag med masser af potentiale, og vi håber, at vi med den midlertidige tilladelse kan give projektejerne mulighed for at håndtere udfordringerne på Pier 2 og gøre området klar til sommeren 2017,” siger ejerforeningsformand for Navitas, Anders Hanberg Sørensen.

Øboderne får en lang række boder, hvoraf en del bliver med mad, drikkevarer og delikatesser. Resten af standene bliver med design, kunsthåndværk og loppefund. Samlet set vil Øboderne fylde et areal på 7.000 kvadratmeter.

Arbejdet i døgndrift
De to drivende kræfter bag projektet, Christian Willesen og Rene Fürster Simonsen, har arbejdet i døgndrift de seneste måneder med at få landet samarbejdspartnere, stadepladsholdere, håndtere tilladelser og få logistikken på plads.

”Vi vil Øboderne rigtig meget, men vil ikke lægge skjul på at vejen hertil, hvor vi er i dag, har været belagt med en god portion udfordringer. Heldigvis er vi begge nogle fightere, så der har ikke på noget tidspunkt været tale om at give op. Vi tror på projektet og ser meget frem til at få den nye markedsplads i luften,” siger Christian Willesen.

Madboderne i Øboderne serverer forskellige typer streetfood og drikkevarer som eksempelvis nordisk tapas, burgere, økopølser, pandekager, is, kaffe, juice og øl.