Nyt rabatkoncept er en fuser

Nyt rabatkoncept er en fuser

af -
Foto: Smag på Byen

ARRANGEMENT Vi har tidligere skrevet om rabatkonceptet Aarhus Gastro Week, hvor madinteresserede aarhusianere i efterårsferien kan få tre retter på en håndfuld restauranter i den kvalitetsmæssige mellemklasse for 250 kroner per næse. Nu er der et nyt koncept i søen under navnet Smag På Byen, og det overhaler Aarhus Gastro Week indenom ved at finde sted allerede 18-28. september.

Umiddelbart imponeres vi ikke over konceptet, som Jyllands-Posten og dealsitet Spot står bag. Selvom der annonceres rabat på ”Aarhus’ bedste restauranter”, dækker listen med spisesteder primært over gastronomisk gennemsnitlige cafeér (Globen Flakket, Cafe Faust, Ministeriet, Slap Af) og restauranter i den kvalitetsmæssige mellemklasse (Lajmi, Brasserie Belli, Sans med Früd, Johan R, Restaurant Seafood). Kun én af de 16 restauranter på rabatlisten optræder i White Guide Denmarks opgørelse over de 40 bedste restauranter i Midtjylland (ART Restaurant).

Retfærdigvis skal det siges, at også listens Det Gamle Mejeri ved Vilhelmsborg eller samme restaurants nye aflægger Gastróme i Rosensgade er interessante. Men det ændrer ikke ved, at en lav pris på 225 kroner for tre retter er ligegyldig, når udvalget er så pauvert. Hvor er Varna, Restaurant ET, Restaurant Ferdinand, Nordisk Spisehus, Norsminde Kro? Eller bare gode gamle Klassisk 65 i Jægergårdsgade? Upåagtet at annoncefolkene på Jyllands-Posten har lokket en villig journalist til at skrive rosende om konceptet i stor opsætning i avisen, er det en ommer.

Må vi anbefale, at lokale gourmander holder pengene i pungen indtil Aarhus Gastro Week et par uger senere, hvor man for 25 kroner mere kan få veltillavet gourmetmad i knivskarpe køkkener som Restaurant Miro, Restaurant Substans eller førnævnte Restaurant ET. Smag på Byen er kort og godt en fuser.

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.