VINBAR Den tidligere sommelier på Restaurant ET Sabina Drachmann Sunne starter sin egen vinbar og vinhandel i Klostergade med noget for både uerfarne og nørdede vinsmagere.
Af Lisa Nordbo Fiil
Den 27. november får Aarhus en ny vinbar og vinhandel, når tidligere sommelier på Restaurant ET Sabina Drachmann Sunne åbner S’vinbar. Idéen har rumsteret hos hende i et års tid, og da den perfekte location på hjørnet af Gl. Munkegade og Klostergade dukkede op, skulle det være.
Vinudvalget kommer til at tale til både den uerfarne og den nørdede vinsmager. Sabina Drachmann Sunne kan selv godt lide vine, hvor det er tydeligt, hvor de kommer fra, og hvor traditionerne kan smages.
“Jeg kalder det ærlig vin. De er ikke plastret ind i fad eller skal smage som bourdaux, selvom det er fra USA. Det skal være vellavet og ærligt.”
Vinene skal altså være nemme at gå til, men fordi mange af dem vil komme fra mere utraditionelle områder, vil der også være noget for dem, der gerne vil udfordres.
“Der kommer for eksempel en masse georgisk og noget fra Østrig. Jeg prøver at finde de lidt mindre, anderledes vinhuse,” forklarer Sabina Drachmann Sunne.
Plads til dumme spørgsmål
Sabina Drachmann Sunne har et ønske om at gøre vin og vinsmagning mere tilgængeligt, og derfor kommer S’vinbar til at være stedet, hvor man selv kan vælge, hvor mange vine, man vil smage.
“Vinsmagninger er blevet til noget, hvor man skal hive en hel dag ud af kalenderen. Jeg vil gerne lavet noget, hvor alle kan være med,” forklarer hun.
Den demokratiske tilgang til vinsmagning kommer også til udtryk, når Sabina Drachmann Sunne fortæller om, hvordan hun håber, hendes gæster opfatter S’vinbar:
“Jeg vil gerne have, at folk føler sig trygge. De skal ikke føle, at der er nogle dumme spørgsmål, og de skal føle, at de kan sige deres mening. Samtidig skal de, der ved noget om vin, også kunne nørde helt vildt,” siger hun.
Vinen i hovedrollen
Det er blandt andet igennem jobbet som restaurantchef og sommelier på Restaurant ET, at Sabina Drachmann Sunnes idé om, hvordan hendes vinbar skulle være, blev formet.
“Jeg vil gerne bruge min viden omkring vin til at lave noget, der ikke har med mad at gøre. De fleste steder er det maden, der er i fokus, og man kan ikke komme ind og få et glas vin fredag eller lørdag, for der er alle borde optagede af spisende gæster,” siger Sabina Drachmann Sunne.
Men erfaringerne med at sammensætte vin og mad kommer ikke til at være forgæves, for S’vinbar skal også være en vinhandel, hvor kunder kan få vejledning om hvilken vin, de skal servere til bøffen.
Bonusinfo: Det er okay, hvis du udtaler det som ‘svinbar’ – Sabina Drachmann Sunne håber faktisk, at den kommer til at hedde det i folkemunde. Kig forbi den 27. november fra kl. 15-18 til åbningsreception.
Læs guide: 5 aarhusianske vinbarer to die for
Læs artikel: Kogebogsforfatter starter vinbutik
Læs artikel: Ny spansk butik i Vestergade
SPECS
S’vinbar
Klostergade 62
8000 Aarhus C
www.facebook.com/svinbar
Foto: Smag Aarhus
Disclaimer: Artiklen er baseret på interview med Sabine Drachmann Sunne.