Foto: Njoy

Cafe N’Joy skruer op for sundheden

CAFÉ Frugtsalater, smoothies og friskpresset juice er blandt de sunde lækkerier på en ny café på Frederiks Allé. Den kun 19-årige HHX-elev Tarik Hamid står bag den sunde satsning.

Navnet Café N’Joy sender unægteligt tankerne tilbage til 90’erne, men de sundhedsmæssige ambitioner er meget tidstypiske på den nye café på hjørnet af Frederiks Allé og Banegårdsgade.

”Vi vil skabe en hyggelig café, hvor man kan nyde et ophold med venner og familie uden at gå på kompromis med sundheden. Vi tilbyder sunde lækkerier og delikatesser, så man får en god grund til at nyde en sund stund. Konkret er en del af vores råvarer og produkter økologiske, ligesom indholdet af kalorier, fedt, sukker og protein spiller en stor rolle i vores produkter,” siger indehaver Tarik Hamid.

Den unge HHX-elev må med en alder på kun 19 år være en af de yngste caféejere i byen, men erfaringen fejler ikke noget. Tarik Hamid har arbejdet mere end fem år inden for restauration og service, og inspirationen til at starte op som selvstændig kommer fra innovationslinjen på Aarhus Købmandsskole i Hasle, hvor han bliver færdig til sommer.

Fra sandwiches til smoothies
Sortimentet på den nye café kommer til at bestå af blandt andet sandwiches, frugtsalater, smoothies og proteinsmoothies, friskpresset juice, kaffe, espresso og te. Lige nu arbejder Tarik Hamid og det øvrige personale på højtryk for at få alt klar til åbningen den 20. april.

”Vi er i fuld gang med at lave de sidste tests af vores espressomaskine, juicepresser og blendere, ligesom vi finpudser opskrifterne og kører prøver for personalet. Vi glæder os til at byde folk velkomne til åbningen, hvor vi får masser af åbningstilbud og smagsprøver,” siger Tarik Hamid.

Byens nye café får 47 siddepladser til sundhedshungrende aarhusianere i det nyrenoverede lokale, der tidligere har huset en boghandler. Hvis man ikke ønsker at spise på caféen, der også får en lounge med lædermøbler, er det muligt at tage alle produkter med som takeaway.

SPECS
Café N’Joy
Banegårdgade 1
8000 Aarhus C