Foto: NorthSide.

NorthSide: Her er alle madboderne

Har du styr på maden til weekendens NorthSide? Fortvivl ej! Smag Aarhus giver dig her den komplette guide til alle festivalens madboder.

Er det burgere, brændende kærlighed eller måske burritos, der er din festivalcraving? Med næsten 40 forskellige madboder er der masser at glæde sig til på den kulinariske front på dette års NorthSide, som bliver skudt i gang på fredag. Vi giver dig her den komplette guide til festivalens madboder. Bonusinfo: Alt er 100 % økologisk!

Til burgerelskerne
Burgeren er festivalfavoritten over dem alle, og på årets NorthSide er der rig mulighed for at få stillet burgertrangen, uanset om du er til den traditionelle udgave eller har mod på mere alternative varianter. I år er der fem forskellige burgersteder at vælge imellem – et enkelt nyt navn og fire gamle kendinge. NorthSide Burger serverer som altid gode, klassiske burgere uden så mange dikkedarer, ligesom Spiselauget fra Godsbanen igen i år står bag Umami Burger: En velstegt bøf med trøffelmayo i en blød briochebolle. Ja tak! Wildlife Burger fra Restaurant Mejeriet var ligeledes én af sidste års store succeser, som du igen i år kan få fingrene i, og også Gourmensch fyrer atter op under bålet og serverer en asiatisk inspireret burger med porchetta. Årets nye indslag er til gengæld The Organic Boho fra København, der langer lækre, veganske burgere over disken til de sultne festivalgæster.

Til de sandwichsultne
Er du ikke lige i humør til en burger, har du rig mulighed for at spise dig mæt i både sandwiches og toasts på NorthSide. Særligt er der lagt op til en battle mellem to varianter af en ægte festivalklassiker: Flæskestegssandwichen! I det ene ringhjørne står aarhusianske MIB, som du finder tæt på indgangen til festivalpladsen. I modsatte ringhjørne er Meyers Flæskestegssandwich, der ligger i Blue Area. Vi vil lade det være op til dig at vurdere, hvem der trækker sig sejrrigt ud af dén duel. Er det ikke lige steg og brun sovs, der får dit mundvand til at løbe, byder Café Fika på grillede sandwichs med langtidsstegt frilandsgris og karsepesto. Svin kan du også få hos Pork Bun, der serverer dampede asiatiske baos med masser af godt tilbehør. Mums! Igen i år finder du desuden Oles Gård på festivalpladsen med hele tre forskellige madboder, blandt andet Oles Toast, der bruger skinke fra egne grise samt surdejsbrød bagt i den velkendte stenovn. Sidst, men ikke mindst, kan du slå et smut forbi Rodfast, der foruden den gode gamle cowboytoast også serverer en variant med svampe og gedeost.

Til den lille sult
Du er småsulten og skal lige nå at have en hurtig snack, inden Thomas Helmig går på scenen om et kvarter. What to do? Slå for eksempel et smut forbi en gammel festivalkending Gourmet Hotdogs, der har både vegetariske varianter og dem med kød på menuen. Er du mere til en klassisk grillpølse med brød eller en fransk hotdog, så besøg NorthSides egen pølsevogn Foderbrættet, eller læg vejen forbi Snackbaren og bestil deluxeudgaven af en pølsemix. Hos GRØD er de klar med en god og nærende havregrød, bygotto og asiatisk risgrød, men har du mere lyst til en dampende varm bagekartoffel med dip og flagesalt, så sving forbi Oles Kartoffel. Et andet godt mellemmåltid finder du hos Æggeslice, der byder på en skive ristet brød med Niels og Gretes æg toppet med purløg, og har du fået lidt for mange kalorier indenbords, er der heldigvis også mulighed for en god omgang grøntsager: Green Neighbour står nemlig klar med velkendte salater som Sweet Potato Bowl og Beet The Kale.

Til dem med tømmermænd
Dagen derpå skal der noget til for at kurere tømmermændene – med andre ord har du brug for noget med salt, kød og rigelige mængder smeltet ost! Besøg for eksempel Oles Pizza, der fik sit helt store gennembrud på netop NorthSide, og som naturligvis tænder op i stenovnen hele weekenden. En af årets nyheder er SåRT, der byder på troldeshawarmaer med lam og quinoaruller, mens du hos Birks Køkken kan stille sulten med hjemmelavede surdejspitaer med gris og andre gode sager. Pita kan du også få hos Falafel du Marais, der, som navnet antyder, fylder din pita med falafel og hummus. Ikke dårligt! Hos Mr. Nachos kan du spise dig mæt i empanadas, tortillas og andre mexicanske lækkerier, og bliver du i dét hjørne, byder én af Café Fikas madboder på majspandekager med forskelligt fyld. Skal der rigeligt med salt til at få kroppen i gang, anbefaler vi et smut forbi Fish & Chips, der – rigtigt gættet – har Fish & Chips med tatarsauce på menuen.

Til de meget sultne
Er du på udkig efter et godt og nærende måltid, så bliver du bestemt ikke skuffet på årets festival. Gedemarked byder blandt meget andet på grillet ged med masser af godt tilbehør, mens Ferdinand står klar med både ceviche, boeuf tatar og caesarsalat. Oh yeah! Brændende Kærlighed serverer den gode gamle klassiker i en festivalvenlig udgave, og også MIB Klassisk serverer traditionelle danske retter som tarteletter og bøfsandwich. Drengene fra Foodfein er også at finde på dette års festival, og de står klar med frisklavet pasta og langtidsbraiseret bolognese. Hos De Fire Årstider bliver du budt på en god omgang bøf bearnaise og orangemarinerede tigerrejer, mens københavnske LêLê serverer kalkun i karry og barbecuemarineret gris. I den sunde ende af skalaen finder du Glad!, der tilbyder grøn kartoffelsalat med oksefrikadeller, og endelig kan du besøge den eksklusive og meget populære Blue Oyster Bar, der serverer friske østers, søkogte jomfruhummere, ægte kaviar og champagne. Velbekomme, siger vi bare!

Til den søde tand
Nogle gange trænger du bare til en god dessert, og det er der heldigvis råd for på dette års NorthSide. Social Foodies serverer is, is og atter is, og har blandt andet straciatella, hindbæris, citronis og chokoladeis klar i frysedisken. Du kan også passende gå en tur forbi Skarø Is, der også står klar med is og lune hjertevafler. I Pandekageboden kan du få lækre hjemmebagte pandekager med forskelligt tilbehør, men hold også øje med Smoothie-Licious Bike, der serverer lækre jordbær- og mangosmoothies til festivalens gæster.

Rigtig god NorthSide Festival til alle 🙂