GÆSTEHACK! Byd på luksusmiddag uden at røre en finger

GÆSTEHACK! Byd på luksusmiddag uden at røre en finger

af -
Invitér på middag the easy way med NORD

ANNONCE Vi inviterer gæster på takeaway fra NORD og bilder dem ind, at alt er hjemmelavet.

Hvad gør man lige, når man har inviteret gæster til middag om lidt, men kun har et halvt blomkål og jordbærsyltetøj i køleskabet? Køber ind og laver mad, tænker du måske.

Men jeg har en 1 måned gammel dreng, der mener, han fortjener mere opmærksomhed end kødgryderne i køkkenet. Så jeg bestiller mad fra NORD urban gourmet food på Aarhus Street Food, finder mine pæneste skåle og tallerkener frem og håber, jeg kan overbevise gæsterne om, at jeg har svedt i køkkenet hele dagen. Gæstemiddag på den lette måde.

Aarhus Street Food uden stress
Jeg elsker Aarhus Street Food og den chillede containerstemning, al maden er krydret med. Men jeg er ikke glad for at stå i lange køer efter min mad og spise stående, fordi der ikke er flere siddepladser.

Derfor er det belejligt, at man kan bestille økologisk mad fra Nord Gourmet over Just Eat og få bragt til døren, når tiden i hverdagen med et næsten nyfødt barn er stram, som låget på et syltetøjsglas.

Jeg bestiller til klokken 18, og præcis klokken 18 ringer det på døren. To papirposer med nydeligt indpakket mad til 4, som jeg sirligt (men hurtigt) anretter på egne tallerkener og smider på altanbordet.

18.30 ringer gæsterne på dørtelefonen. De kommer normalt ikke til tiden – hvorfor så lige i dag!? Jeg mangler stadig at anrette hotdogs, som leveres med brød, pølse og topping for sig og lige skal lunes igennem i ovnen. Gæsterne undrer sig dog heldigvis ikke over, at jeg står og fisker tyttebær op fra små plastikbægre, da de kommer ind ad døren.

(artiklen fortsætter under billedet)

Hottere med mere i rigelige mængder.


Ta’ plads til Nordisk tapas

Hotterne kalder NORD for Tap*Dogs, og de kommer med mørkt og sødligt maltbrød, små krydrede pølser, en frisk urtecreme, mojo – en spicy/sweet spansk dip med peberfrugt og paprika – søde og dekorative syltede tyttebær og sprødt mandelknas som topping.

Den sidste finish i ovnen giver en hyggelig duft i køkkenet og gør det endnu lettere at få det til at se ud som om, man selv har kokkereret.

Derudover får vi 1 NORDisk Tapas med varmrøget laksesalat, pestokartofler, ølpølse, enebærrøget okseinderlår med syltede grøntsager, Vesterhavsost og Røget Ravost med saltede mandler, rabarber-crumble, rugbrødschips og aioli.

Vi får også en luksusanretning af en gourmetpose til 2 personer, som foruden retterne i NORDIsk Tapas også tæller kyllingesalat, chorizo med fennikel og rompølse, ramsløgkartofler med spidskål, spinat og syltede rødløg, mojo, pesto og chokoladebrownie.

Indholdet stemmer ikke helt overens med beskrivelsen online, men alt er friskt og lækkert og ser overdådigt ud, da det først bliver anrettet. Og NORD sætter en ære i at bruge lokale sæsonvarer, og så er det helt fint at freestyle lidt på retterne.

(artiklen fortsætter under billedet)

Kolde anretninger – ideelt til børneforældre, der går til og fra bordet


Perfekt gæstemad

Gæsterne er imponerede og køber fuldstændigt historien om, at jeg skam selv har lavet det hele. Så længe jeg ikke kommer til at afsløre mig selv. Som om lidt, når jeg præsenterer maden og blandt andet får kaldt laksesalaten for ”grøntsagsmums”, alt imens jeg tager flere billeder af maden end en instagrammer med en poke bowl. Mistænkeligt.

Jeg må gå til bekendelse og fortælle, at det hele er bestilt direkte hjem til min hoveddør. Svaret fra gæsterne er noget i retning af ”kan man virkelig få SÅ lækker mad fra Just Eat!?”

Og ja. Det kan man. For det ER virkeligt lækkert. Især okseinderlåret tager kegler. Det samme gør pølserne, ostene og hotterne. Og aiolien! Åh aiolien.. Fed, cremet og tilsat en modig mængde hvidløg, og sammen med de sprøde, salte rugbrødssticks muligvis en af grundpillerne i min kostpyramide fra nu af. Hvis ikke det var fordi, jeg burde smide et kilo. Eller to.

Og apropos nærende sager. Kagerne fuldender gæstemiddagen med let karamelliseret og tilpas svumpet rabarberkage og tung – men ikke overvægtig – brownie med ristet valnød. Vi skyller det hele ned med iskold lambrusco. Old school.

Gæste-hack: Godkendt
Hvis streetfood vitterligt betyder mad fra gaden, må det her være fra Strandvejen. Det er luksuriøs overdådighed! Man bliver mæt uden at spise meget, fordi de mange smagsindtryk og teksturer angriber dig som hvepse på en sommerdag.

Selvsamme hvepse på min altan godkendte for øvrigt også maden, hvis man skal tolke lidt på deres interesse. Og så er det mad, der passer enormt godt til nybagte forældre. Nemt, hurtigt og med primært kolde anretninger, der gør det let at tage en ammepause under maden.

Så skal du have gæster the easy (take a) way, kan du roligt vende kompasset mod NORD.

NORD Gourmet
Ny Banegårdsgade 46,
Aarhus C 8000