Velsmagende festival rammer ARoS

Velsmagende festival rammer ARoS

af -
Foto: ARoS Food Hall

Nordisk festival rammer torsdag den 4. maj ARoS med musik, mad og talks.

Kunstmuseet ARoS handler da om kunst, ikke? Jo, men torsdag den 4. maj udvider museet palletten og inviterer til New Nordic ARoS Festival i samarbejde med SPOT Festival og NorthSide.

Med koncerter, talks og gastronomiske oplevelser er festivalen en fejring af Nordens ligheder og forskelle, og konkret er den norske by Bergen i fokus. Ambitioner er store for festivalen, der bliver den første i en række.

“Festivalen er den første udgave af vores nye årlige nordiske festival – en stor pulserende husfest. Bergen og Aarhus er venskabsbyer, så det er helt oplagt at præsentere det bedste fra den regntunge havneby. Formålet med festivalen er at knytte venskabsbånd og udforske spændingsfeltet mellem museum som ramme og kultur i bred forstand,” siger direktør Erlend G. Høyersten fra ARoS.

Anerkendte kokke fra Bergen
På madområdet vil de to internationalt anerkendte kokke fra Bergens gastronomiske scene Christopher Haatuft og Gard Haugland i samarbejde med ARoS’ egen restaurant ARoS Food Hall præsentere madtraditioner fra Bergen og norske råvarer af højeste kvalitet hele dagen.

Christopher Haatuft er kendt som ”The Punk-Chef Godfather of Neo-Fjordic Cuisine” og står bag restauranten Lysverket, der serverer lokale retter i nye afskygninger med håndplukkede lokale råvarer. Gard Haugland fra Bien har skabt et af Bergens bedste restauranter og har blandt andet været i Italien for at studere pizza

Køkkensamtaler om musik og mad
I løbet af dagen er der såkaldte køkkensamtaler i ARoS Food Hall, hvor en række deltagerne taler om kunst, kultur, musik, madkultur og gastronomi. Blandt deltagerne i køkkensamtalerne er indehaver Christian Bøjlund fra restauranten Frederiksgade 42 i Aarhus.

Derudover vil der være ekstra gode tilbud i museets Art Café og ARoS Food Hall, hvor du eksempelvis kan få en planke med tre ARoS-specialiteter til 150 kroner.

Se programmet for festivalen her.

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.