KAFFE Drømmer du om at være den cool barista, der flasher nørdet kaffeviden og cupper på livet løs? Så skal du på skolebænken på en ny kaffeskole, der netop er åbnet i Aarhus.
Af Mikkel T. Krogh
Folkene bag det aarhusianske kaffehus Mokkahouse har netop åbnet ny kaffeskole, hvor du kan lære den ædle kunst at smage, røre, dufte og brygge kaffe, så englene synger. Kurserne finder sted i nyindrettede lokaler hos kaffehuset i Aarhus V, hvor kafferisteriet Kaffe & Co også har til huse.
”Vi har længe gået med tanker om at åbne en ny og ambitiøs baristaskole, hvor vi kan lære aarhusianerne, hvor nemt det er at lave god kaffe. Kurserne er både åbne for folk, der arbejder professionelt med kaffe, og folk der blot ønsker en bedre kaffeoplevelse derhjemme, og vi glæder os til at invitere aarhusianerne indenfor,” siger Kenneth Theodor Kastberg fra Mokkahouse.
Sigfred spiller en rolle
Kenneth Theodor Kastberg står bag kaffeskolen sammen med sin kollega Bo Kristensen, og med som undervisere på kurserne er to baristaer fra kaffebaren Bill’s Coffee på Vestergade. Idéen udspringer blandt andet af et tidligere samarbejde om ristning af kaffe med Thomas Sigfred Nielsen fra den navnkundige Sigfreds Kaffebar, der gik konkurs tidligere i år.
”Vi har haft et fantastisk samarbejde med Thomas Sigfred Nielsen, hvor vi det sidste år ristede kaffen til Sigfreds Kaffebar. På baristaskolen fortsætter vi samarbejdet med nogle af de dygtige baristaer, der har arbejdet hos Sigfreds Kaffebar igennem tiden, og som i dag er spredt ud på byens mange gode kaffebarer. Det giver os mulighed for at dele ud af en masse kaffeviden på kurserne,” siger Kenneth Theodor Kastberg.
Både for øvede og amatører
Kurserne er både for uøvede, der aldrig har brygget før, og øvede, der eksempelvis selv kan indstille en espressomaskine. Det næste kursus er den 20. juni kl. 18.30, hvor man under overskriften Basic Bryg kan lære at “brygge god kaffe hjemme”, som der står i kursusbeskrivelsen.
Priserne for kurserne hos Mokkahouse svinger fra 150 kroner til 600 kroner, og de tager fra 1,5 time til 4-5 timer. På kurserne anvender underviserne hjemmeristede specialitycoffees, ligesom det vil være muligt at købe maskiner og kaffer med hjem efter kurserne. På længere sigt er det planen, at man på kaffeskolen skal kunne få et officielt bevis på, at man er uddannet barista eller kafferister.
Læs guide: 5 kaffebarer med killer-skills
Læs artikel: Kaffebaren RS28 åbner i Ryesgade
Læs artikel: Åbyhøj får italiensk café
Foto: Kenneth Theodor Kastberg, Mokkahouse