Mogador giver marokkanske vibes

CAFÉ Et nyt marokkansk spisested i Aarhus byder på duftende oksetagine, farverige salater og frisk myntete midt på Nørregade. Bag stedet står en belgier med stort kendskab til Marokko.

Af Mikkel T. Krogh

Byens marokkanske frontløber har i mange år været Restaurant Rick’s på Frederiks Allé, men nu får veteranen kamp til stregen af den nye Mogador, som netop er åbnet ved siden af Løves Bog- og Vincafé på Nørregade. Stedet kalder sig en tesalon, men tilbyder også alt fra varme retter og salater til desserter og konditorvarer med inspiration fra det marokkanske køkken.

Lokalerne husede tidligere en filial af sandwichbaren Anettes Sandwich, og bag det nye spisested står belgiske Mohammed Simouri, der efter at have arbejdet i Belgien, Luxemborg og Marokko nu er flyttet til Danmark.

“Jeg har åbnet tesalonen for at udbrede min passion for Marokko til aarhusianerne. Jeg kender det sydlige Marokko som min egen bukselomme efter at have rejst i landet i mange år, og jeg håber, at jeg kan skabe et godt indblik i den marokkanske kultur og give en masse ny energi til byen med Mogador,” siger Mohammed Simouri, som til daglig kalder sig Simo.

Har drevet tesalon i Belgien
Den nyslåede salonejer er uddannet inden for turisme og har tidligere drevet en lignende tesalon i Belgien. At destinationen netop blev Danmark, skyldes ikke overraskende mødet med en dansk kvinde.

”Jeg mødte min danske kæreste Christine sidste år under en ferie i Marokko, og derfor flyttede jeg fra Belgien til Danmark. Faktisk mødte vi hinanden i byen Essaouira, som tidligere hed netop Mogador og engang havde en konsul fra Aarhus. Christine har været dybt involveret i forberedelserne til starten af Mogador, og jeg håber, at jeg med mit europæiske mindset og store kendskab til den marokkanske kultur kan give kunderne den perfekte rejse til marokkanske himmelstrøg, når de træder ind i i tesalonen,” siger Mohammed Simouri.

Skovkvæg fra Mols på menuen
På menukortet finder man forskellige tagines, herunder en oksekødstagine med skovkvæg fra Mols, blommer og mandler for 145 kroner og en kyllingetagine med rosiner og løg for 135 kroner. Mohammed og Co. byder også på en harira i form af en varm suppe med tomat, linser, dadler, selleri og koriander for 45 kroner og en række varme salater med blandt andet avokado og aubergine. Den søde tand kan stilles med marokkansk patisserie eller en Dessert Mogador med appelsin, honning og kanel.

Tørsten kan stilles med myntete, almindelig te, kaffe og den særlige gule te, som er en mellemting mellem grøn og hvid te. Tesalonen sælger også hjemmeimporterede pashminatørklæder, træarbejder, unikatøfler og økologisk arganolie, der er rig på e-vitamin og kan bruges til både hudpleje og madlavning.

Læs artikel: Spanske lækkerier på Pica Pica
Læs artikel: Mexikansk fingerfood på Vaca
Læs artikel: Chido vil erstatte burgere med burritos

SPECS
Mogador
Nørregade 34
8000 Aarhus C

Foto: Mogador