Michelin-stjernerne er landet i Aarhus

Michelin-stjernerne er landet i Aarhus

af -
Wassim Hallal laver gourmetpizza i samarbejde med Tivoli Friheden. Foto: Frederikshøj.

MICHELIN Tre restauranter har fået Michelinstjerner i Aarhus, og to har fået Bib Gourmand.

Spændingen har været stor, og nu er den udløst. Redaktørerne bag den franske Michelinguide har netop offentliggjort, at de tre restauranter Frederikshøj, Substans og Gastromé i Aarhus hver især har modtaget én stjerne i guiden for 2016.

Dermed må Frederikshøj med Wassim Hallal ved roret se langt efter de to stjerner, som blandt andet bookmakerne hos bettingfirmaet NordicBet spåede, at gourmettemplet på Oddervej ville få. Både Frederikshøj, Substans og Gastromé fik som bekendt hver én stjerne i sidste års uddeling, så der er tale om ren status quo.

Stolte restauranter
Stoltheden er ikke overraskende stor på restauranterne:

“Vi takker og bukker og drikker champagne! Stort tillykke til de nye stjerner – vi er lettede og stolte over at beholde vores stjerne,” skriver folkene fra Substans på Facebook.

“Vi er jo næsten mere stolte end glade, fordi det her er en bekræftelse på vores gode mad i restauranten. Vi havde jo en god fornemmelse i år, men vi har også haft nerver på. Men det har været gode nerver, og så synes vi jo, at det er sjovere at være spændt på, om man kan holde på sin stjerne, end at frygte om man kan miste den,” siger medejer Søren Jakobsen fra Gastromé til Lokalavisen Aarhus.

Bib Gourmand til Pondus og Hærværk
I årets guide har de to Aarhus-restauranter Pondus og Hærværk beholdt deres Bib Gourmand-anerkendelse, der dækker over god mad til en billig penge. Dermed er der heller intet nyt på denne front i Aarhus.

På landsniveau er den store nyhed, at Geranium i København er blevet Danmarks første trestjernede restaurant, mens blandt andet Henne Kirkeby Kro ved Esbjerg og Frederiksminde ved Præstø har fået en stjerne.

Se listen over alle stjernerne her og listen med alle landets Bib Gourmand her.

Stort tillykke til alle vinderne herfra 🙂

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.