Mexicansk mad i Aarhus

Tacos, burritos og nachos er noget af det lækreste mad, man overhovedet kan spise. Og du kan heldigvis få mexicansk mad i høj kvalitet flere steder i Aarhus, både i form af food trucks og fine restauranter. Vi guider dig til fire steder, hvor du kan få stillet din craving på mexicansk mad midt i Aarhus.

Mexicansk foodtruck

Poco Loco, Hveensgade 1, 8000 Aarhus

Ved Tørv Street Food I den hippe bydel Aarhus Ø finder du mange lækre sager. En af dem er Poco Loco – en mexicansk foodtruck. Stemningen er afslappet og hyggelig, og du kan nyde din mexicanske mad i ægte street food-style. Menukortet består af tre slags burritos; kylling, oksekød eller vegetarisk, tre slags tacos, nachos, snacks og dip. Kun lækre sager.

En burrito koster mellem 85 og 90 kroner, og for tre tacos skal du slippe 99 kroner. Det er selvfølgelig nødvendigt at smage deres lækre dip, for guacamole, salsa verde og chilimayo har da aldrig gjort et måltid værre. Maden kan også bestilles på Wolt, men vær opmærksom på, at priserne her kan variere. Men smagen kan du stole på.

Mexicansk mad Aarhus

Hjemmelavet street food

Mad Mex, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus

Fra ét street food sted til et andet. Hos Aarhus Street Food serverer Mad Mex hjemmelavet og autentisk mexicansk mad, som er lavet med kærlighed. Her kan du få en burrito eller tre tacos med pulled pork, chipotle checken eller vegetarisk for 80 kroner. De serverer selvfølgelig også hjemmelavede, sprøde nachos. Hvis du vil nyde dine nachos som et måltid i stedet for en snack, kan du bestille loaded nachos, hvor de serveres med valgfri protein, majs, salsa, queso ostesauce, creme fraiche og jalapenos.

Hvis du vil have de mexicanske smage, men et lidt sundere valg, kan du vælge deres street food salat eller burrito bowl. Stemningen hos Aarhus Street Food er altid hyggelig, og det er et perfekt sted, hvis I er mange afsted.

Mexicansk mad Aarhus

Læs også: Guide til mad og drikke på Aarhus Street Food

Latinamerikansk social dining

Restaurant Cinco, Klostertorvet 9, 8000 Aarhus

Hos Restaurant Cinco forvandler de nordens råvarer til autentisk smagsoplevelse, der tager dig hele vejen fra Aarhus til Amazonfloden. Blot du træder ind i restauranten begynder denne forvandling. Her hænger der lianer ned fra loftet og planter langs væggene. Du kan sidde afskærmet i en krog og nyde maden og dit selskab. Her er tænkt over alle detaljer.

Deres menu består af enten 10 eller 13 retters social dining, et koncept du nok har stiftet bekendtskab med. Her deles maden på bordet, så man kommer hinanden ved og får smagt lidt af det hele. Du får 10 serveringer med snacks, forret, hovedret og dessert til 395 kroner pr person. For 13 retter, hvor mellemretter er inkluderet, skal du give 495 kroner pr person. Hver søndag inviteret de til amazundays med13 serveringer til 345 kroner pr person. En særdeles fair pris på det hele, taget kvaliteten, smagen og oplevelsen i betragning.

I løbet af aften vil du smage blandt andet sprøde plantains med dehydreret tomat og guacamole, tostada med tuntatar, carne asada med chimichurri og meget mere. Her får du mexicansk mad, som er i top. En anbefaling til alle, som holder af de latinamerikanske smage.

Restaurant Cinco Aarhus

En vegetarisk kulinarisk oplevelse

Tipsy, Banegårdsgade 39, 8000 Aarhus

Ordet tipsy beskriver stadiet mellem ædru og fuld, hvor man er lige tilpas beruset. Sådan vil den mexicanske restaurant gerne have, du føler hos dem. Glad og ubekymret. Lige tilpas. De serverer lækker comfort food, som er snasket og syndig, men samtidig plantebaseret og klimavenlig. En fusion af smage fra Mexico og Californien. Prøv deres tasos med barbecue jackfrugt, der arter sig som pulled pork. De laver også tasos med vegansk “kød” eller “rejer”. Menukortet byder desuden på lækre hotdogs og burgers, igen er de alle vegetariske og kan laves 100% veganske efter ønske.

Her går du ikke ned på snacks eller snask, og du kan bestille pommes fritter, løgringe, chili tops, nachos og meget mere til dit måltid. Hvis du skal have den fulde Tipsy oplevelse, og leve op til navnet, skal du også smage deres lækre drinks. Prøv deres Moscow mule med ferskensirup eller deres pink lemonade med vodka. Det er det perfekte sted for en hyggelig aften med vennerne, hvor I er sikre på at gå derfra glade og mætte. Måske lidt “tipsy” også. Lad ikke det vegetariske skræmme jer – Tipsy laver mad, som er svær ikke at elske. Også for den inkarnerede kødspiser.

Mexicansk mad Aarhus