La Plage Deux satser på østers og tatar

La Plage Deux satser på østers og tatar

af -
Foto: La Plage Deux

COCKTAILBAR Kan en cocktailbar servere østers og tatar? Ja da, er svaret hos den tidligere restaurantchef fra Klassisk Fisk, som har åbnet cocktailbaren La Plage deux på Jægergårdsgade.

Aarhus har som bekendt en del cocktailbarer, men niveauet stiger lige en tand på La Plage deux, der netop er åbnet på hjørnet af Jægergårdsgade og Strandvejen. Det nye sted kombinerer på utraditionel vis cocktails, champagne og østers, og bag projektet står den tidligere restaurantchef Sascha Steenfath fra Klassisk Fisk.

”Som så mange andre i branchen har jeg i lang tid drømt om at få mit eget sted, og nu skulle det være. I kraft af mit tidligere job var det naturligt at fortsætte med at fokusere på østers og champagne, og samtidig elsker jeg også en lækker cocktail efter en god middag. Derfor endte det ret hurtigt med en kombination af de tre ting,” siger den tjeneruddannede Sascha Steenfath.

Lokalerne rummede tidligere bodegaen Strandborg, der er renoveret efter alle kunstens regler for at give cocktailbaren et råt, industrielt look, der matcher industrihavnen uden for vinduerne.

Oksetatar og østersølaks
La Plage deux får også oksetatar, røget østersølaks, charcuteri og franske oste på menukortet, og på drinkssiden kan tørstige aarhusianere vælge alt fra champagne til klassiske cocktails som Old Fashion, Dry Martini, Whisky Sour og frugtige daiquiris. Den nyslåede cocktailbarejer lægger dog vægt på, at La Plage deux ikke bliver et gå i byen-sted.

”Jeg har efterhånden nået en alder, hvor jeg ikke længere gider larmende caféer og barer, der lukker alt for mange mennesker ind. Målet er i stedet at skabe et hyggeligt sted med jazz i højtaleren, smil i luften og en positiv stemning, hvor man komme efter en god middag og tale sammen over en god cocktail eller et glas champagne, mens man nyder en østers eller to,” siger Sascha Steenfath.

La Plage deux har plads til omkring 50 gæster og åbnede dørene første gang den 14. juni. Åbningstiderne er tirsdag-fredag kl. 15-01 og kl. 12-01 lørdag, hvor der servereres brunch – med østers og champagne, naturligvis. Planen er desuden at lave smagninger af whisky, østers, cognac og champagne, når stedet er kommet op at køre.

SPECS
La Plage deux
Strandvejen 2
8000 Aarhus C

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.