Foto: Pixabay Images.

Kultbryggeri åbner bar i Aarhus

ØLBAR Det danske kultbryggeri Mikkeller åbner snart en bar i Aarhus i lokalerne, der tidligere husede den 95 år gamle bodega Jægerhytten på Jægergårdsgade.

Det københavnske mikrobryggeri Mikkeller har barer i blandt andet San Francisco, Tokyo og Stockholm, og nu kommer Aarhus også snart på listen. Under navnet Mikkeller Bar rykker bryggeriet, hvis øl blandt andet er berømte for tårnhøje alkoholprocenter, ind i lokalerne, som tidligere husede Jægerhytten på Frederiksbjerg.

”Vi vil gerne have vores barer til Jylland. Vi har også meget i udlandet. Aarhus er på alle måder en kvalitetsby, kendt for sin gastronomi blandt andet. Det passer perfekt til os, og Jægergårdsgade er især interessant med hele sit miljø af gode butikker og iværksætter-miljø, så vi glæder os rigtig meget,” siger PR Manager Pernille Bang fra Mikkeller til Aarhus Stiftstidende.

Referencer til Jægerhytten
Jægerhytten lukkede i marts, og byens nye ølbar åbner i løbet af efteråret eller vinteren. Jægerhytten var med 95 år på bagen et af byens ældste værtshuse, og Mikkeller Bar vil i indretningen skele til den traditionsrige Aarhus-bodega.

”Vi vil diskret lave referencer i arkitekturen til Jægerhytten, sådan at vi indretter baren i respekt for stedet. Det bliver ikke sådan, at fortiden skinner igennem, men vores gæster vil kunne ane de diskrete referencer,” siger Pernille Pang til avisen.

Mikkeller Bar vil både servere bryggeriets øl på flaske og fad, og flere af øllene i Aarhus vil angiveligt ikke kunne fås andre steder. Bryggeriets udvalg skifter meget, men en klassiker er julebryggen Santa’s Little Helper, som utvivlsomt også kommer i hanerne i Jægergårdsgade. Mikkeller blev grundlagt af Mikkel Borg Bjergsø og Kristian Klarup Keller i 2006 og har barer i ni byer verden over.

SPECS
Mikkeller Bar
Jægergårdsgade 61
8000 Aarhus C
Åbner efterår/vinter 2015