Foto: Kulbroen

Kulbroen får gadekøkken i festugen

STREETFOOD Aarhus Festuge får i år et vaskeægte gadekøkken, når seks lokale restauranter flytter ind i containere under Kulbroen ved havnen og byder på økologisk streetfood.

Under navnet Kulbroens Madhold får Aarhus sit eget gadekøkken i festugen, når seks restauranter fra den 28. august til den 5. september flytter ind i en række containere under den seks meter høje Kulbro ved Aarhus Havn.

Restaurant Hærværk, Frederiksgade 42, Spiselauget og Langhoff & Juul er sammen med champagnebaren La Plage Deux og kaffebaren Street Coffee restauratørerne, der byder på streetfood og læskende drikke i de upolerede omgivelser under den gamle bro. Forventningerne er store hos arrangørerne, som også stod bag streetfood-markedet under broen forrige weekend.

”Vi havde stor succes med madmarkedet ved Kulbroen, så nu har vi fået blod på tanden, og det er der heldigvis også nogle af de lokale restauranter, der har fået. Vi forventer, at der kommer en masse mennesker, som får lækker mad og gode drinks i nogle ret crazy omgivelser. Der bliver god stemning, og der kommer forhåbentligt mange og hænger ud,” siger medarrangør Martin Thim.

Fra østers til gourmethotdogs
I restauranternes boder kan gæsterne spise sig mætte i så forskellige retter som østers, håndmadder, gourmethotdogs, vietnamesiske ruller og kødben. Råvarerne er i videst mulig grad lokale og økologiske, og i glasset kan der vælges mellem en række ligeledes økologiske vin, ciders, øl og drinks.

”Vi har fokus på bæredygtighed, økologi, gode råvarer, lokale råvarer og generelt høj kvalitet. Målet er at tage det gode køkken ud på gaden og skabe rammerne for, at gæster, venner, familie og naboer kan mødes. Det er et nyt setup, men vi håber at det måske kan blive en fast del af Kulbroen i hele 2016. Det er jo en meget spændende udvikling, der er lige nu i området,” siger Martin Thim.

Mellem containerne under broen vil der være telte og overdækkede spisepladser, hvis vejret bliver dårligt, ligesom der kommer livemusik i løbet af hele arrangementet. Området omkring Kulbroen rummer allerede en række kreative og kulturelle miljøer, sociale væresteder, erhvervsliv, slagteri og krostue.

ÅBNINGSTIDER
28. august kl. 12-01
29. august kl. 12-01
3. september kl. 14-01
4. september kl. 12-01
5. september kl. 12-01

STED
Kulbroen
Spanien 19c
8000 Aarhus