Foto: Kulbroen

Kulbroen får eget streetfood-mekka

STREETFOOD Den 15-16. august får Aarhus et nyt madmarked, når ildsjæle fra Kødbyen i København indtager en gammel kulbro på havnen med streetfood fra hele verden.

Streetfood har længe været en mangelvare i Aarhus, men der begynder at ske noget. For nylig startede drengene fra firmaet Lækkermåsen op med cyklende streetfood, og nu flytter det københavnske madmarked Kødbyens Mad & Marked til den østjyske hovedstad.

Det sker i weekenden 15-16. august på den sydlige del af Aarhus Havn, hvor pladsen ved en seks meter høj og 150 meter lang kulbro omdannes til et marked med madboder, musik og masser af aktivitet. En række lokale ildsjæle har i længere tid arbejdet på højtryk for at renovere broen med inspiration fra togbroen High Line i New York, og netop kulbroen er en vigtig årsag til besøget i Aarhus.

”Vi har længe kigget mod Aarhus og været spændte på, hvornår vi kunne komme derover. Da vi så hørte om Kulbroen og kræfterne bag, var det en oplagt kobling. Vi befinder os normalt i et pulserende miljø i Københavns Kødby, og springet til Aarhus og netop dette område var meget naturligt,” siger Christian Astorp fra Kødbyens Mad & Marked i en pressemeddelelse.

Mad fra hele verden
På markedet i Aarhus kan gæsterne smage mad med inspiration fra hele verden, som kan indtages ved langborde på pladsen.

ArepaArepa byder eksempelvis på grillede venezuelanske madbrød, Wonzen kreerer thailandsk street kitchen, og BarBurrito laver såkaldt Mæxicansk mad. Gæsterne kan også møde aarhusianske aktører som Munken & Fritøsen, der serverer brød fra hele verden, og folkene fra Spisestedet Frederiksgade 42, som giver den gas med rødbedetatar.

”Vi håber at kunne bidrage positivt med at sætte små iværksættere i gang, og hvem ved, måske komme tilbage næste år. Hvor vi i København har både slagtere og grønthandlere hver weekend, vil det her i højere grad være gademaden der er i fokus, men lidt kan man da få med hjem i posen. Det essentielle er mad i øjenhøjde, tilgængelighed og et bredt udvalg,” siger Christian Astorp.

Kødbyens Mad & Marked har eksisteret i København siden april 2015 og byder hver weekend på en blanding af madkoncepter med tilberedte madvarer og ferske råvarer, der kan bringes med hjem.

SPECS
Kødbyens Mad & Marked
Kulbroen, Aarhus Havn
15. august kl. 10-23 og 16. august kl. 10-19