Krofatters Mad- og Ølbar åbner i Guldsmedgade

Krofatters Mad- og Ølbar åbner i Guldsmedgade

af -
Foto: Krofatters Mad- og Ølbar

MADBODEGA Miniudgaver af danske madklassikere, gennemført herrestil og specialøl i massevis er på menuen hos Krofatters Mad- og Ølbar, der åbner den 5. november i Guldsmedgade.

Millionbøf som en friteret kugle, biksemad serveret som steak og en bøfsandwich i miniatureudgave. Fantasien fejler ikke noget på Krofatters Mad- og Ølbar, der den 5. november åbner dørene med nyfortolkninger af danske madklassikere i lokalerne, som tidligere husede bodegaen Restaurant Bennys. Bag byens nye madbodega står Daniel Busch, der i forvejen driver Den Lille Kro på Nørregade.

”Idéen er at skabe en mad- og ølbar, hvor man kommer ned efter arbejde og får en lækker øl sammen med små tapasudgaver af danske retter. Vi kalder det ’dapas’, og det skal ses som en hyldest til det klassiske, danske køkken. Man kan købe en enkelt eller to retter, hvis man er småsulten, men det er også muligt at købe 5-7 retter, så man får et helt aftensmåltid,” siger Daniel Busch.

Over 30 specialøl
Øllene er en vigtig del af menukortet på madbodegaen, som får mindst otte slags fadøl og omkring 20 specialøl på flaske. De danske øl kommer fra blandt andet det aarhusianske mikrobryggeri Syndikatet og bryggeriet Coisbo, og det er helt bevidst, at madbodegaen kun satser på danskproduceret øl.

”Dansk mikroøl er som bekendt blevet en kæmpesucces, og derfor er vi lige nu ved at lave aftaler med en masse bryggerier, så vi kan servere lækker øl til gæsterne. Jeg regner med, at vi får mindst 30 forskellige øl på fad og flaske, herunder vores egen ved navn Krofatteren fra Syndikatet,” siger Daniel Busch.

Klassisk herrestil
Indretningen bliver i klassisk herrestil med mahognibarstole og lædermøbler og kommer til at minde om en gammeldags cigarbar. Og det er noget, der virker. I hvert fald er interessen for madbodegaen allerede nu så stor, at Daniel Busch overvejer at åbne andre madbodegaer efter samme koncept.

”Bordbestillingerne vælter ind, og folk har taget godt mod konceptet. Hvis det går godt, er det oplagt at udvide til andre byer,” siger Daniel Busch.

De enkelte ’dapas’ får stykpriser fra 45-65 kroner, og åbningstiderne er kl. 12-22 tirsdag-onsdag og kl. 12-02 torsdag, fredag og lørdag.

SPECS
Krofatters Mad- og Ølbar
Guldsmedgade 32
8000 Aarhus C

Mikkel T. Krogh
Stifter og direktør af SMAG Medier. Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Glad for at streetfood-bølgen endelig har ramt Aarhus. Journalist og cand.mag.