Foto: Vinpusheren

Kogebogsforfatter starter vinbutik

BUTIK Vinentusiasten Michael Poulsen har skrevet tre cool kogebøger, senest ”Vinpusheren – Kogebog, vinoplevelser og rejsetips” fra sidste år, og nu springer den 40-årige forfatter ud som selvstændig vinhandler. Det sker med en ny butik ved navn Vinpusheren i Højbjerg, som han med egne ord beskriver som en moderne vinbutik med vægt på kvalitet, æstetik, personlig rådgivning og lokal hygge.

Ord er som bekendt gratis, men at dømme ud fra hjemmesiden ligger der mange tanker bag butikken, der også forhandler blandt andet specialoste fra Arla Unika og Knuthenlund samt friskbagt surdejsbrød, pestoer og tapenader fra det aarhusianske gourmetbageri Foodfein. Hør for eksempel her:

”Min fornemmeste opgave er at sælge dig den vin, du bedst kan lide, og ikke nødvendigvis den jeg bedst kan lide. Derfor har jeg et meget bredt sortiment, som kan ramme de fleste smagsløg og ligeså vigtigt de fleste retter. At handle hos Vinpusheren skal være en dialog, hvor vi langsomt lærer hinandens smag at kende, så jeg kan rådgive dig bedst muligt.”

Og ambitionerne fejler ikke noget hos den nybagte butiksejer, der udover forfattergerningen også har været medejer af Bichel Vine nord for Aarhus og taget en vinfaglig uddannelse på The Wine and Spirit Education Trust i London:

”Vinpusherens ambition er at gøre weekenden nemmere og mere velsmagende for beboerne i Højbjerg og resten af det sydlige Århus.”

Nu bor vi ikke i Højbjerg, men vi glæder os meget til vores første besøg hos pusheren, der i øvrigt bedyrede i en artikel i Aarhus Stiftstidende sidste år, at udtrykket ”vinpusher” ikke betyder, at han er alkoholiker. Derimod handler det om at gøre op med de hvide handsker og snobberiet omkring vin ved at få snakken ned på jorden og formidle viden på en direkte facon. Point taken.

Bonusinfo: Michael Poulsen satser på arrangementer som en del af forretningen. Hvad siger du for eksempel til en Brunello-smagning den 23/10, Barolo-festival 13/11 eller et kursus i blindsmagning den 20/11?

SPECS
Vinpusheren
Grumstolsvej 4
8270 Højbjerg
Telefon: 22 42 14 99