Jesper Koch i spidsen for nyt foodmarket

Jesper Koch i spidsen for nyt foodmarket

af -
Foto: Aarhus Central Food Market

MADMARKED Aarhusiansk topkok skal stå i spidsen for Aarhus Central Foodmarket, der åbner på Ryesgade til sommer.

For nogle måneder siden forlod kokken Jesper Koch de vante omgivelser på Aarhus Havn, hvor han sammen med sine to brødre har drevet blandt andet Restaurant Koch og spisestedet Det Glade Vanvid. Nu er han blevet ansat som såkaldt Gastro Expert på det permanente madmarked Aarhus Central Foodmarket, der åbner ved Skt. Knuds Torv på Ryesgade i løbet af sommeren.

Topkokkens rolle bliver blandt andet at sætte skub i en række event-tiltag og sætte scenen for at udfordre markedets madkoncepter sammen med andre kokke og fødevareproducenter.

Samlingspunkt for mad
”Ambitionen er, at Aarhus Central Foodmarket skal være det aarhusianske samlingspunkt for mad og sanseligheden heri. Her kan man opleve on stage-leg med topkokke, konkurrencer, talentudvikling, demonstrationer og foredrag eller samtaler med omdrejningspunkt i mad og særlige råvarer,” siger Jesper Koch i en pressemeddelelse.

Han bliver også ansvarlig for hallens show-køkken, som skal huse præsentationer af årstidens temaer, hvor fødevarer fra hallen og ikke mindst menneskerne bag bliver inviteret i køkkenet for at inspirere de besøgende i og omkring Sankt Knuds Torv.

Stand med asiatisk mad
På markedet vil de besøgende også kunne opleve og smage Jesper Kochs mad, der henter inspiration i alt fra det sønderjyske køkken til asiatisk streetfood.

”Det er bestemt planen, at jeg også skal arbejde med min mad i projektet. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at bruge det som en platform til at eksperimentere med et af mine nye koncepter, nemlig en bod med forrygende asiatisk mad, som i dag ikke findes i Aarhus. På den måde kommer jeg tæt på de besøgende og fornemmer deres reaktion på mine nye idéer,” siger Jesper Koch.

Et vildt projekt
Kokken med de sønderjyske rødder glæder sig til at komme igang med projektet, der for første gang i mange år vil skabe i i hallen bag Skt. Knuds Torv.

“Det er et vildt projekt. Tænk engang, at det område har ligget dødt i så lang tid, og nu har vi muligheden for at gøre noget til gavn for byen. Inden for lige nøjagtig det felt, jeg brænder for. Det er en fantastisk forvandling fra et glemt torv til et multihus og grønt område. Især når det ligger så centralt, og når vi som by har en masse ekstraordinære indsatser i 2017,” siger Jesper Koch.

Bag Aarhus Central Foodmarket står forretningsmanden Frantz Longhi, der også står bag Kähler-koncernen. Projektleder på projektet bliver Johanne Sønderlund Birn, der har mange års erfaring med udviklings- og forskningsprojekter i fødevarebranchen fra videnscentret AgroTech.

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.