Foto: Murphy’s Burger Joint

Islændinge åbner Murphy’s Burger Joint

BURGER En islandsk far og hans to sønner står bag burgerbaren Murphy’s Burger Joint, der for nylig er åbnet i nyrenoverede lokaler på Nørre Allé.

Burgerbølgen har for alvor ramt Aarhus, hvor WeDoBurgers i april åbnede i Østergade, og den islandske burgerkæde Tommi’s Burger Joint for nylig meldte ud, at man åbner i Aarhus til efteråret. Nu har endnu en aktør meldt sig ind i burgerkampen i form af Murphy’s Burger Joint, der åbnede i Nørre Allé sidst i juni.

Lokalerne har tidligere huset Fried Chicken & Sandwich og Kentucky Fried Chicken, og bag burgerbaren står islandske Óskar Kristjánsson og hans to sønner Kristján Óskarsson og Ómar Óskarsson.

”Vi synes, at der manglede en god burger joint i Aarhus, og vi har de seneste to år har haft et ønske om at skabe et sådant sted. Nu har vi endeligt kunnet realisere drømmen om at skabe en hyggelig burger joint, hvor man kan slå sig ned og nyde en burger hurtigt og billigt,” siger medejer Kristján Óskarsson.

Burgere skåret ind til benet
Den nye burgerbar er indrettet rustikt med træ på væggene og møbler af ældre tilsnit, og menuen er skåret helt ind til benet. Kunderne kan vælge mellem en hamburger og en cheeseburger med eller uden pomfritter, og der bruges et begrænset antal råvarer af høj kvalitet.

”Vi har valgt at gøre menukortet meget simpelt, så gæsterne kan få deres mad hurtigere og billigere. Brødene er af egen opskrift og leveres friskbagte hver morgen. Kødet er frisklavet fra slagteren hver dag ud fra vores ønsker til kvalitet og fedtprocent, tomat og løg bliver håndskåret, og salaten håndplukket. Bøfferne får et penselstrøg med vores egen marinade, og pomfritterne kan dyppes i vores hjemmelavede dressing,” siger Kristján Óskarsson.

God modtagelse fra kunderne
Priserne ligger på 50 kroner for en hamburger og 55 kroner for en cheeseburger, mens en menu med burger, pomfritter og drikkevarer kan fås for 75 kroner. Siden åbningen har kunderne taget godt mod de islandske burgere.

”Modtagelsen har været rigtig god i forhold til, at vi ingen reklame har lavet for stedet, inden vi åbnede. Kunderne er rigtig glade og tilfredse, og vores medarbejdere er kommet ind i en god arbejdsrytme. Vores drøm var at skabe sted, der var enkelt, billigt og hyggeligt, og det er vi kommet i mål med,” slutter Kristján Óskarsson.

SPECS
Murphy’s Burger Joint
Nørre Allé 78
8000 Aarhus C