Cu Cu

6 vietnamesiske spisesteder i Aarhus

Guide: Det er tid til aftensmad, og måske kan du næsten allerede smage den lækre, lune Pho. Her er 6 steder i Aarhus, hvor du kan købe vietnamesisk mad! 

Smag på Vietnam, Kina og Thailand
Kowloon, Banegårdsgade 33 og Frederiksgade 78, 8000 Aarhus C

Uanset om du vælger den store restaurant på Frederiksgade eller den intime på Banegårdsgade, bliver du ikke skuffet hos Kowloon. Køkkenet er inspireret af Vietnam, Thailand og Kina, og spisestedet går op i friske råvarer og overkommelige priser – og det må man sige, det er! Du kan få 2 retter mad, hvor du frit vælger en forret og hovedret til 105 kroner. Er du ekstra sulten, kan du nappe 3 retter til 130 kroner. Til forret byder restauranten på grillstegte muslinger med forårsløg og peanuts serveret i fiskesauce eller hvad med hønsekødsuppe med asparges, koriander og kinesiske svampe? Til hovedret kan du prøve en Phat Se Ew med kylling, æg, broccoli, pak choi og stegte risnudler. Er du mere til oksekød, så prøv en Bánh Canh Xào med bønnespirer og stegte, runde, tykke nudler. Nøjes du med en hovedret, slipper du 70 kroner, og portionerne er så store, at der nærmest også er til natmaden. Vi foreslår, at du skyller maden ned med en vietnamesisk iskaffe til 20 kroner.

Skulder ved skulder
Pho C&P, Sønder Allé 14, 8000 Aarhus C

Hos Pho C&P sidder du tæt med sidemanden, da spisestedet er meget populært. Vietnamesiske stemmer og duften af citrongræs strømmer ud fra køkkenet, og fører dig hele vejen til Vietnam. Pho C&P lokker med friske sommerruller med for eksempel tofu, oksekød eller marineret svinekød til sideret, og mulighederne vil ingen ende tage, når det drejer sig om hovedretterne. Du kan få Pho i alverdens afskygninger til under 89 kroner, som indeholder enten oksekød, rejer eller tofu. Er du mere til Bun med risnudler, kød og urter eller My Quang med gule nudler, så har Pho C&P også dét på menuen. Du betaler under 90 kroner for de fleste hovedretter. Spisestedet har også masser af drikkevarer at skylle maden ned med. Du kan for eksempel vælge en de mange smoothies med eksotiske frugter – eller hvad med en øl, kokosjuice eller en vietnamesisk iskaffe? Restauranten har åbent søndag til torsdag 12 til 20.30 samt fredag og lørdag 12 til 21.30.

Det sociale samlingspunkt
CuCu. M. P. Bruuns Gade 25, 8000 Aarhus C

CuCu finder du i Bruuns Galleri, og navnet betyder ”lille elskling”. Restauranten ønsker at udtrykke passion og kærlighed til det vietnamesiske køkken ved at servere vietnamesisk mad med et moderne twist. Maden er inspireret af det nordlige Vietnam, og på menukortet er der traditionelle retter som Pho, Bao og Bun. Restauranten vil gerne viderebringe den vietnamesiske madkultur, hvor måltidet er et socialt samlingspunkt. Derfor opfordrer spisestedet til, at I som selskab bestiller flere retter, som I kan dele. Hvis I har mod på selv at have fingrene i maden, så prøv en Wrap N´Roll-menu til 150 kroner per person, hvis I ønsker 2 retter, eller I kan bestille 4 retter og betale 190 kroner per person. Her får I lov til selv at være kreative og rulle jeres egne friske forårsruller rundt om bordet, og I kan eksempelvis vælge paneret and, sprøde rejer eller grillet kylling. På CuCu er al maden tilberedt fra bunden og af helt friske råvarer.

En aften i sofaen
Den Grønne Papaya, Nørre Allé 23b, 8000 Aarhus C

Skal du have vietnamesisk til aftensmad, men har du planer om at indtage maden hjemme i sofaen foran fjernsynet, så er det Den Grønne Papaya, du skal vælge – det er nemlig en take away restaurant. Du kan varme op med friske eller friturestegte forårsruller. Du kan enten købe 4 friturestegte eller 3 friske til 50 kroner. Der er mange hovedretter at vælge imellem, og de koster alle under 75 kroner. Du kan bestille en Mi Xao Chay til 65 kroner, som er en vegetarisk ret med stegte ægnudler med tofu, asparges og forårsløg. Er du til kødboller, så kan du prøve en Nem Nuong med grillede kødboller, risnudler, kinaradise, mynte og fiskesauce for 75 kroner. Take away restauranten serverer selvfølgelig også den klassiske Pho til 75 kroner. Det er en vietnamesisk suppe med risnudler, oksekød, frisk basilikum, koriander, hoisin- og chilisauce. Den Grønne Papaya har åbent fra søndag til fredag fra klokken 16 til 20.

Vietnamesiske specialiteter 
Com Viet, Nørregade 8-10, 8000 Aarhus C

Hos Com Viet er alt vietnamesisk lige fra mad til drikkevarer. Restauranten går op i friske råvarer, kvalitet og god service, og er du vegetar er Com Viet oplagt, da der er mange vegetariske retter på menuen. Prøv for eksempel lynstegt tofu og grøntsager i karry serveret med risnudler eller en stærk grøntsagssuppe med tofu, citrongræs og risnudler. Begge retter koster 85 kroner. Er du til specialiteter, så kan du prøve en Banh Xeo, som er en traditionel madpandekage. Pandekagen er gul af gurkemeje og fyldt op med rejer, svinekød og bønnespirer. Ved siden af får du en salat med friske krydderurter og fiskesauce. Hvis du bliver tørstig, så kan du prøve en smoothie med navnet Com Viet Special med ananas, mango, appelsinsaft og kokosmælk, som koster 45 kroner. Hvis det ikke lige er en smoothie, du tørster mest efter, så har restauranten også en Saigon øl eller hvad med en vietnamesisk iskaffe? Mums siger vi bare!

Den vietnamesiske baguette
Bánh Mì Bandits, Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Bánh Mì Bandits har til huse på Aarhus Street Food, og her får du gadekøkkenet helt ind under huden. Spisestedet er lidt anderledes fra andre vietnamesiske spisesteder, da Bánh Mì Bandits har specialiseret sig inden for Bánh Mì, som er en vietnamesisk baguette med fyld. Menukortet er helt simpelt – du kan vælge imellem tre baguettes og én salat. Alle baguettes indeholder friske og syltede grøntsager, ingefærcreme, koriander, chili og enten sesam mayo eller hoisin-peanut-dip. Derefter skal du vælge, om du vil have marineret svinekød, citrongræs marineret kylling, eller om du kører vegetarudgaven med avokado. De to baguettes med kød står til 65 kroner, imens vegetar-udgaven koster 60 kroner. Er du mere til salat, så prøv en Xà Lách med syltede grøntsager, agurk, rødkål, ingefærcreme, koriander og frisk chili samt en peanut-crumble til enten 50 eller 55 kroner, alt efter om du vælger med eller uden kød.