Foto: Cu Cu.

Guide: 6 lækre spisesteder i Bruuns Galleri under festugen

ANNONCE: De mange tilbud under Aarhus Festuge kan give stor appetit, men heldigvis har Bruuns Galleri en række lækre spisesteder, der kan stille sulten. God appetit!

Velsmagende under stjernerne
Café Karma

Frister det med en velsmagende festugeoplevelse under stjernerne? Så skal du kigge forbi Café Karma, der ligger i Bruuns Galleri ved indgangen fra M. P. Bruuns Gade. Caféen er indrettet i sorte farver med flotte lyspærer i loftet, der leder tankerne hen på stjernebilleder på en mørk nattehimmel. På caféen kan du fejre festugen både frokost og aften med en række velsmagende caféretter, som dækker over alt fra en laksesteak med hjemmelavet skaldyrssauce til en klassisk hakkebøf med krydrede kartoffelbåde og bearnaisesauce. Er selskabet til italiensk, byder caféen også på en pasta bolognese, der ikke lader støvlelandet noget tilbage. Café Karma kører modsat mange andre Aarhus-caféer med et budgetvenligt prisniveau, så vi foreslår at runde måltidet af med en kop god kaffe og en dessert fra menukortet. Hvem siger for eksempel nej til en syrlig cheesecake med sprød bund, nøddedrys og masser af flødeskum? I festugen har caféen åbent fra klokken 10 til 22 mandag til lørdag, mens de lukker klokken 21 om søndagen.

Flot udsigt over festen
Dalle Valle

Hvorfor ikke fejre festugen med et lækkert måltid med flot udsigt over Aarhus? På restauranten Dalle Valle i Bruuns Galleri har du første parket til at se smilets by i feststemning oppefra, mens du stiller sulten. Restauranten ligger på anden sal, og fra de store vinduespartier har man et fint kig til den aarhusianske skyline. Du kan puste ud efter festugens kulturoplevelser med en række lækre retter både morgen, middag og aften gennem hele festugen. En oplagt mulighed er at prøve stedets buffet, der rummer både varme retter, kolde retter, ost og dessert. Du kan også gå all in på en enkelt ret fra stedets a la carte-menukort, som frister med en stribe forskellige muligheder. Prøv for eksempel Dalle Valles udgave af et stjerneskud med rødspættefilet, rejer og asparges eller en grillet tournedos med løg og tomat-flødesauce. Er der børn med, kan de glæde sig til restaurantens børnemenu, der byder på masser af lækkerier til de mindste. I festugen har Dalle Valle åbent fra klokken 10 til 22.30 i hverdagen og til klokken 24 fredag og lørdag.

Find mere inspiration på Bruuns Galleris website her

Vietnam med moderne twist
CuCu

Har festugens kulturelle oplevelser inspireret dig til at prøve noget nyt på tallerkenen, skal turen gå forbi den vietnamesiske restaurant CuCu i Bruuns Galleri. Her har køkkenet fra det asiatiske land fået et moderne tvist, der på overbevisende vis kombineres med brugen af traditionelle råvarer og opskrifter. Prøv eksempelvis den vietnamesiske klassiker Goi Cuon Bo Nuong La Lot i form af friske forårsruller med sprøde grøntsager, grillet kød og krydderurter i gennemsigtigt rispapir. Eller hvad med menuen Wrap’n’Roll, hvor du og dine medspisere selv ruller jeres egne forårsruller med alt fra and og kylling til rejer og oksekød? Festugemenuen byder også på klassikere som den krydrede nudelsuppe pho, dampede bao-boller og sprøde wontons, der er fyldt med svinekød og rejer. De asiatiske lækkerier indtages i CuCus hyggelige lokale, der er indrettet i elegant stil, og skal der noget vietnamesisk i glasset, kan det også lade sig gøre. I festugen har restauranten åbent hver dag fra klokken 10 til 21.

Asiatisk overflødighedshorn
Det Grønne Køkken

Skal du nå et hurtigt måltid inden det næste festuge-arrangement, er takeaway den perfekte løsning. I stedet for en kedelig pizza foreslår vi at snuppe en omgang asiatiske lækkerier fra Det Grønne Køkken, der med garanti sætter scenen for de kommende kulturoplevelser. Du kan vælge mellem hele 32 forskellige retter fra en buffet, der består af et sandt overflødighedshorn af friske retter fra Asien. Du vælger først, om du vil have ris, stegte ris eller thailandske nudler, og herefter er det blot om at give den gas med de saucer, kødretter, grønsagsretter og salater, du vil spise til. Vil du nyde festugemåltidet inde i Bruuns Galleri, foreslår vi at indtage maden i den lille spisekrog lige uden for butikken, som er perfekt til en hurtig bid. Økonomien er også til at overskue: Måltidet afregnes med et fast beløb per 100 gram, så det er udelukkende sulten, der bestemmer prisen for maden. I festugen kan du stille din sult med asiatisk takeaway fra klokken 10 til 20.30 mandag til lørdag og til klokken 19 om søndagen.

Find mere inspiration på Bruuns Galleris website her

Amerikanske barbequelækkerier
Sunset Boulevard

Trænger du til en pause fra store menneskemængder efter dagens festugeaktiviteter, er Sunset Boulevards café i Bruuns Galleri perfekt. Her kan du fordøje de kulturelle oplevelser, mens du nyder vellavet mad i rolige omgivelser med dæmpet belysning og stilfuld indretning. Menuen i festugen lyder på et stort udvalg af burgere, sandwiches og salater, der sender tankerne hen til det amerikanske barbequekøkken. Prøv for eksempel burgeren Brioche Holy Aioli i en bolle af briochebrød med en velstegt bøf af Herefordkød, syltede rødløg og hvidløgsmayo. Den amerikanske klassiker serveres naturligvis med masser af sprøde fritter on the side. Eller hvad med en vellavet sandwich med varmrøget laks, spicy wasabicreme, rødløg og agurk? Som dessert kan I passende runde af med en is med cookie dough eller brownie, mens I planlægger det videre program. I festugen kan man besøge burgerbaren fra klokken 10 til 21 i hverdagene og fra klokken 10 til 20 lørdag og søndag.

Japansk med god samvittighed
Sushimania

De japanske hapsere fra Sushimania i Bruuns Galleri er et sikkert hit, hvis du er på jagt efter et let måltid under Aarhus Festuge. Prøv for eksempel fejre festlighederne med din egen bland selv-boks, hvor du selv vælger sushistykkerne fra det store sortiment af alt fra klassisk maki og nigiri til usædvanlige varianter som laksen med mango eller en nigiri med tofu. Lækkerierne kan suppleres af en omgang tangsalat, friterede rejer eller en skål grønne edamamebønner. Orker du ikke selv at vælge, kan du vælge en af de faste sushibokse, hvor folkene bag disken blander indholdet. Det kan for eksempel være den store boks med 40 sushistykker, der er perfekt, hvis I er flere munde, der skal mættes. Alt sushi på stedet er lavet med fisk, der er fanget på bæredygtig vis, og hvis festugeprogrammet er stramt, foreslår vi at bestille sushien i forvejen på stedets hjemmeside, så den er klar ved ankomsten. I festugen kan du hente din sushi fra Sushimania fra klokken 10 til 20.30 alle ugens dage.

Find mere inspiration på Bruuns Galleris website her