Foto: S'vinbar.

Guide: 8 vinbarer du skal prøve i Aarhus

GUIDE: Har du lyst til et godt glas vin? Her er 8 fortrinlige vinbarer i Aarhus.

Hvis du ikke ved, hvor du skal gå hen, når du har lyst til et glas vin efter en hård uge, skal du læse med her. Mulighederne er efterhånden mange i den østjyske hovedstad, hvor vinbarerne er poppet op på stribe de seneste par år. Her er vores bud på otte gode vinbarer, du skal besøge.

Vinbar ved Vor Frue Kirke i Aarhus
Pinot Butik & Bar, Frue Kirkeplads 1 A, 8000 Aarhus C

vinbarer i Aarhus du skal prøve
Foto: Pinot

Den hyggelige vinbar og butik ligger ved Vor Frue kirke, og det er et perfekt sted, hvis du er til hyggelig stemning, god vin i alle prisklasser og kompetent personale. Du kan både købe vin i glas, men du kan også vælge vin på hylderne og drikke dem i baren.

Hvis du er studerende eller på udkig efter et billigt kvalitetsglas, så holdes der om tirsdagen “Glad tirsdag” hos Pinot. Der kan udvalgte vine købes på glas for 40 kroner og en flaske for 200 kroner. Vinene kan variere, men personalet står altid klar til at forklare dig om vinene og guide dig den rigtige vej.

Pinot har vin i alle prisklasser, så der er ingen undskyldning for ikke at komme ned på en af de hyggeligste vinbarer i Aarhus.

S’vinbar i Aarhus
S’vinbar, Klostergade 62, 8000 Aarhus C

vinbarer i Aarhus
Foto: S’vinbar

Når det handler om vinbarer i Aarhus, er der ingen vej udenom S’vinbar på hjørnet af Klostergade og Gl. Munkegade. Stedet er startet af den tidligere sommelier på Restaurant ET Sabina Drachmann Sunne, og hun har på kort tid formået at skabe en stemningsfyldt vinbar, der tiltrækker både studerende, erhvervsfolk og turister.

Vinene kommer blandt andet fra mindre vinhuse i lande som Georgien og Østrig, men du kan naturligvis også sætte tænderne i et glas klassisk Barolo eller Barbera d’Alba, hvis du er mere til dét. S’vinbar byder gerne på lidt snacks til vinen, hvis den lille sult skal stilles.

Veltempereret Bourgogne i Aarhus
Vincaféen, Borggade 14, 8000 Aarhus C

8 vinbarer du skal prøve
Foto: Vincaféen

Den lille vincafé på Borggade er ubetinget et af byens hyggeligste steder at fundere over de store spørgsmål i livet over et glas veltempereret Bourgogne. De ukurante træmøbler og de sorte kridttavler fungerer fortrinligt i det rustikke lokale, som tidligere har huset en butik med festartikler.

Vinbaren er lillebror til Løves Bogcafé på Nørregade, og ambitionen er at skabe et sted med rendyrket fokus på vin og mad. Sidstnævnte er det traditionelle , og vinene på det omfangsrige kort kommer primært fra Europa.

Spanske vibes på vinbar i Aarhus
Pica Pica, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C

8 vinbarer i aarhus du skal prøve
Foto: Pica Pica

“Pica pica” betyder angiveligt små hapsere på catalansk, og hapsere er der masser af på den spanskinspirerede vinbodega Pica Pica. Størstedelen af vinene kommer fra Spanien, og hapserne dækker over hjemmebagt brød, oste, pølser, tapenader eller oliven.

Det er superhyggeligt at sidde indenfor på vinbodegaen, der er indrettet i rustik stil med ældre træmøbler og vinreoler på væggene. Dog gør de udendørs pallemøbler ned mod åen sig også ganske godt i eftermiddagssolen, hvis vejret er til det. En fin detalje er, at der ofte er lækker livejazz i vinbaren, som også i øvrigt byder på spansk øl, hvis nogle i selskabet er mere til dét.

Tapas og vin du skal prøve!
Plan B, Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C

8 vinbarer i aarhus
Foto: Plan B

Plan B er en vinbar, hvor hovedparten af vinen bliver importeret af ejerne selv og suppleret op med vin fra lokale vinimportører. Du kan vælge mellem mere end 40 vine fra hele verden på glas, som du kan nyde i de stilfuldt indrettede lokaler.

Derudover kan du smage en række sjældne vine på flaske, som dog kræver, at du har den store pengepung med. Hvis sulten nager, kan du sætte tænderne i lækker tapas med skinke, ost og andre lækkerier. 

Vinbar ved havnen i Aarhus
Vindanmark, Kystpromenaden 2, Aarhus C

8 vinbarer du skal prøve i Aarhus
Foto: VinDanmark

Den kombinerede vinbar og vinbutik Vindanmark ligger få meter fra vandet på Aarhus Havn og er med sit rå murstenslook, urbane indretning og udendørs pallemøbler en sublim location til indtage gode druer i glasset.

Om sommeren dypper du tæerne i vandet foran butikken med en kølig chardonnay, mens du i vinterhalvåret konverserer de øvrige kunder indenfor ved vintønderne. For nylig har vinbaren tilmed fået en vildmarkedsbad, hvor du kan sidde i vandet og nyde udsigten over havnen med en cool cabernet i hånden.

Cool berlinerstemning i baggården i Aarhus
MasVino, Klosterport 4B, 8000 Aarhus C

8 vinbarer i aarhus
Foto: MasVino

I et gammel værksted er den såkaldte vinbodega MasVino placeret. Den er et besøg værd, hvis du er til god vin i en cool setting. Her er absolut ingen hvide duge og fine krystalglas, men derimod rå stemning og funky indretning. Med sin uformelle atmosfære virker stedet nærmest som taget ud af Berlin.

Vinene kommer dog fra Spanien og er importeret af ejerne, der også står bag søsterbaren Pica Pica. På menukortet er der også en række spanske tapasretter. Dem kan du indtage udenfor ved vintønderne i gården eller indenfor i det lille lokale. Stedet har beholdt værkstedsstilen med fliser på væggene, kasser langs væggene og en stor kran i loftet.

Smag det du skal prøve først hos Smag først  
SmagFørst, Jægergårdsgade 32, 8000 Aarhus C

8 vinbarer i aarhus
Foto: Smag først

På den kombinerede vinbar og vinbutik SmagFørst i Jægergårdsgade er der ingen smalle steder. Vinbaren har åbent fredag og lørdag kl. 15-01 og opstår i al enkelhed ved, at der flyttes nogle borde og stole ind midt i butikken.

Vinkortet kommer hele verden rundt, men stilmæssigt har folkene bag disken en vis fascination af oversøiske vinbamser med crazy-vulgære navne og kitschy etiketter. Der serveres ikke mad, men det er muligt selv at medbringe.