Foto: Nordisk Spisehus

Godt gået: Nordisk Spisehus scorer guld

Restauranten Nordisk Spisehus på Frederiksbjerg har scoret en guldmedalje.

Forleden regnede Michelin-stjernerne ned over fire restauranter i Aarhus, og nu har også Nordisk Spisehus på M. P. Bruuns Gade scoret guld. Restaurantens kokkeelev Michael Tønner Stokholm har netop fået guld til sin svendeprøve på Silkeborg Tekniske Skole.

Guld bliver givet til kokkeelever med ene 12-taller på karakterbladet, som samtidig leverer en fremragende og flot præstation til svendeprøven. Michael Tønner Stokholm fik en guldmedalje for den mest kreative ret ved sin svendeprøve.

Fløde og vanilje
Til prøven skulle Michael Tønner Stokholm sammensætte en menu med to forskellige retter, hvoraf den ene ret skulle indeholde stegeflæsk, mens den anden ret skulle indeholde fløde og vanilje.

”Jeg var under et meget hårdt tidspres, fordi jeg havde sat ambitionerne højt. Heldigvis kunne jeg trække lidt på min erfaring fra de kokkekonkurrencer, jeg har deltaget i. Jeg besluttede mig for at lave en dessert med vaniljeis, grillet mazarinkage, creme-fraiche-mousse med vanilje, lemon curd, æblekompot med brun farin og friske æblebånd. Det var rart at se sit hårde arbejde bære frugt, og bagefter var jeg bare helt vildt lettet og enormt glad,” fortæller Michael Tønner Stokholm.

Vil stille op i kokkekonkurrencer
Michael Tønner Stokholm, der har været i lære hos Nordisk Spisehus i tre år bliver færdigudlært kok den 1. april. Efter sin læretid vil han arbejde i Aarhus og ønsker også at fortsætte med at stille op i diverse kokkekonkurrencer.

”Jeg har nu deltaget i tre kokkekonkurrencer, og sidste år vandt jeg Young Chef. Jeg synes det er enormt sjovt at gå til konkurrencer, og selvom det her år skal gå med at koncentrere sig om arbejdet, så vil jeg helt sikkert stille op til konkurrencer igen i fremtiden,” slutter Michael Tønner Stokholm.