Foto: Two Socks

3 steder i Aarhus, der serverer en rigtig god Gin & Tonic

Hvornår er det Gin & Tonic-tid? Altid! Den klare cocktail er efterhånden lidt af en klassiker: Her får du tre steder med de populære dråber på menuen.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Ginbar med muligheder

Two Socks, Klostertorvet 4, 8000 Aarhus C

Er du Gin & Tonic-entusiast, er du måske allerede stamgæst hos Two Socks, som er en ginbar med fokus på – nå ja, gin! Her er et stort udvalg af både gin- og tonic-varianter, så du kan få en ny oplevelse hver gang, du besøger baren. Skal det være vildt, så prøv en af de mere utraditionelle Gin & Tonic-varianter, Two Socks byder på: Kast dig for eksempel over en Colada Gin & Tonic med House of Elrick Coconut Gin, Indi Lemon Tonic og økologiske kokosflager, eller bestil en Gammeldaws Æblekage Gin & Tonic med ShortCross Gin, Aqua Monaco Organic Herbal Tonic, øko-æble, kanel og vanilje. Mmh! Psst: Vil du gerne blive klogere på ginens verden, kan du hos Two Socks bestille en skræddersyet ginsmagning til dig og cocktail-vennerne.

Prisvenlige cocktails og snacks

Bar Plata, Klostertorvet 5, 8000 Aarhus C

Skal din G&T have følgeskab af lidt lækkert til maven? Hos cocktailbaren Bar Plata på Klostertorvet er det ikke den klassiske skål peanuts, der serveres: Her skifter snackkortet fra uge til uge efter køkkenchefens humør og fantasi, dog altid med fokus på, at retterne supplerer barens cocktails. Smart! Cocktailbarens klientel er overvejende ungt, og priserne er derefter: En Gin & Tonic står til 65 kroner, og bestiller du to, koster det en hundredelap. Fair! Din G&T kan blandes af omtrent 20 forskellige gin, og skulle du være i humør til andre cocktails også, byder Bar Plata på flere forskellige klassikere som for eksempel Tom Collins, Mojito og White Russian. Psst: I februar overtog stedets ejere Café Smagløs, og de to steder er nu en helhed, men med hvert sit fokus.

En Aarhus-klassiker

Alberts, Store Torv 3, 8000 Aarhus C

Det er lidt af en Aarhus-klassiker, du besøger, når turen går til Alberts på Store Torv: Baren er nemlig opkaldt efter vinhandler Albert Thorup, der siden begyndelsen af 1900-tallet drev bodega i kælderlokalerne. Der er dog langt mere cocktailbar end bodega over stedet i dag, og drinkskortet byder på en lang række spændende cocktails, hvor en hel side er afsat til Gin & Tonic. Prøv for eksempel en klassisk The Citadelle med Citadelle Gin, Thomas Henry Original Tonic, agurk og citron, eller lad dine smagsløg eksperimentere med den mere vovede The Mare med Gin Mare, Thomas Henry Original Tonic, friske bær og appelsin. Huhej! Bonusinfo: I 2016 blev lokalerne restaureret, og baren skiftede i den forbindelse navn fra det tidligere Thorups Kælder til det nuværende Alberts.

Januar 2021

Optællingen er i gang

Tilmed vores nyhedsbrev