Kulturåret 2017 byder på over 50 velsmagende madevents i Aarhus.
Der er god grund til at samle en masse appetit, hvis du er bosat i Aarhus. Region Midtjylland er nemlig blevet udnævnt som Europæisk Gastronomiregion 2017, og i den forbindelse vil der i løbet af 2017 blive arrangeret en række madevents for både store og små i Aarhus og Region Midtjylland.
Alene i Aarhus vil der blive afholdt over 50 madevents i løbet af 2017. Bag planlægningen af de mange events står blandt andet Food Organisation of Denmark, og her er forventningerne store.
“Det åbner nogle vigtige døre for alle, der arbejder med mad i Region Midtjylland. Ikke kun til Europa, men til hele verden. Derudover vil titlen forhåbentlig få madbranchen i Region Midtjylland til at stå endnu tættere sammen om at udvikle maden i regionen,” siger direktør Pelle Øby-Andersen fra Food Organisation of Denmark.
Wassim: Et nyt kulinarisk niveau
Også i den absolutte gastronomiske top glæder man sig over, at regionens mad kommer i fokus i år.
“Gastronomien i Østjylland udvikler sig enormt i disse år. Jeg oplever flere og flere nye restauranter, der har modet til at tage deres mad op på et helt nyt kulinarisk niveau. Og for mig er det mega interessant. Det viser, at fremtiden ser lys ud på madfronten, og det vil givetvis tiltrække endnu flere madskribenter, foodies og andre gastronomiske sjæle fra hele verden,” siger ejer Wassim Hallal fra Restaurant Frederikshøj.
Det første event i Aarhus løber af stablen den 9. februar, hvor Aarhus Tech afholder eventen “Mad på rejsen – Hammelbanen tur/retur i 40´erne”. Her bliver Cafeen i Folkestedet omdannet til en jernbanerestauration, som den så ud i 1940´erne.