RESTAURANT Over 11.000 gæster har bedømt deres spiseoplevelse på aarhusianske restauranter i årets første seks måneder, og vinderen er en gammel kending med klassisk mormormad på menuen.
I forrige måned genåbnede de sønderjyske Koch-brødre deres gourmetrestaurant Koch på havnen i Aarhus. Men det er ikke kun her, de tre brødre har vind i sejlene. Deres restaurant Frøken Koch, hvor menuen står på klassiske danske retter, er nemlig den restaurant i Aarhus, som har fået de bedste gæsteanmeldelser i første halvår af 2015 på bookingsitet Dinnerbooking.
Med i opgørelsen er 28 aarhusianske restauranter, og ifølge restauratør Michael Koch kan gæsternes positive anmeldelser af Frøken Koch skyldes restaurantens særlige fokus på at kreere livretter med rødder i mormorkøkkenet.
”Når man laver klassiske danske retter som benløse fugle og sprængt kalv, som vi gør, konkurrerer man ikke mod Noma og andre fine dining restauranter. Man konkurrerer mod gæsternes allerkæreste, nemlig deres mormor eller mor, som plejer at lave retterne. Det betyder, at vi skal have ekstra meget fokus på at lave mad med kærlighed og på at dyrke det gode håndværk. Men når det så lykkes, så tror jeg også, det er noget, gæsterne sætter stor pris på,” siger Michael Koch i en pressemeddelelse.
Med i top 5 er også de nye restauranter Gastromé og Spisestedet Frederiksgade 42, der efter mindre end et år allerede er strøget til tops hos gæsterne. Kähler-ejer Frantz Longhis to anmelderdarlings Nordisk Spisehus og Kähler Villa Dining er også med i førerfeltet i opgørelsen fra Dinnerbooking, der har modtaget 11.108 gæsteanmeldelser af aarhusianske restauranter siden nytår. Hele top 5 for første halvår 2015 ser sådan ud:
- Frøken Koch, Aarhus C
- Spisestedet Frederiksgade 42, Aarhus C
- Kähler Villa Dining, Risskov
- Nordisk Spisehus, Aarhus C
- Gastromé, Aarhus C
På Dinnerbooking er det muligt at booke bord og se gæsteanmeldelser for over 500 danske restauranter og caféer. Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking, får vedkommende tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene.