Foto: Frøken Koch

Frøken Koch er gæsternes favoritrestaurant

RESTAURANT Over 2.200 gæster har bedømt deres restaurantbesøg i Aarhus i februar, og et kendt spisehus med feminint navn er strøget direkte ind på førstepladsen.

Af Mikkel T. Krogh

Spisehuset Frøken Koch med udsigt over Aarhus Havn byder ifølge efter eget udsagn på ”enkel og ærlig mad, som vi kender fra det danske køkken”. Og det er tilsyneladende noget, kunderne kan lide. I hvert fald er de sønderjyske Koch-brødres spisested spurtet direkte ind på en førsteplads i bookingportalen Dinnerbookings opgørelse over brugernes anmeldelser af 30 Aarhus-restauranter i februar 2015.

Frøken Koch er ny i top 5, og det samme gælder Castenskiold Mad & Natklub, der er ny på andenpladsen. Hele top 5 for februar ser således ud:

  1. Frøken Koch, Aarhus C
  2. Castenskiold Mad & Natklub, Aarhus C
  3. Hærværk, Aarhus C
  4. Nordisk Spisehus, Aarhus C
  5. Kähler Villa Dining, Risskov

Man bør naturligvis have forbehold over for en sådan opgørelse. For eksempel er det ikke alle restauranter i Aarhus, der benytter bookingportalen, Frederikshøj gør eksempelvis ikke. Samtidig er svarprocenten ifølge Dinnerbooking kun 40 procent, hvorfor en lang række restaurantgæster ikke har anmeldt deres besøg.

Ikke desto mindre er det flot, at den sønderjyske frøken er stormet direkte ind på førstepladsen efter at have været uden for top 5 i januar. De entreprenante Koch-brødre, hvoraf den ene som bekendt er dommer i TV3’s MasterChef i disse dage, har i mange år været et af fyrtårnene for den gastronomiske udvikling i Aarhus med deres restauranter og senest en vinhandel på Marselis Boulevard.

Anmeldere i den syvende himmel
Det er i øvrigt ikke kun gæsterne, der er i den syvende himmel over de danske klassikere på Aarhus Havn. Anmelderne har også haft en fest efter besøg på Frøken Koch, som har scoret 5 stjerner i både JP Aarhus og Dagbladet Børsen.

“Regningen lød på 950 kr. for en skøn aften med madoplevelser på højt niveau. Når de enkle ingredienser bliver tilberedt med så megen omhu og opmærksomhed, er det en oplevelse, der er fem flotte stjerner værd,” skrev en begejstret Lotte Jahnsen fra JP Aarhus i sin anmeldelse.

“Sjældent så man en smukkere pariserbøf. Den er let hvælvet, stor og rund, helt regelmæssigt formet på en måde, der får mig til at filosofere over, hvordan det navn egentlig opstod,” skrev en fortryllet Ole Troelsø fra Børsen i sin anmeldelse.

De 30 aarhusianske restauranter har i februar 2015 fået i alt 2.240 anmeldelser via Dinnerbooking. Systemet fungerer ved, at en gæst, der har booket bord via DinnerBooking, efter besøget får tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering og værdi for pengene.

Læs artikel: Tre Michelinstjerner til Aarhus 
Læs artikel: Flere Aarhus-restauranter til tops
Læs artikel: Den bedste restaurant sidste år var…

Foto: Frøken Koch

Disclaimer: Artiklen er baseret på en fremsendt statistik fra Dinnerbooking og efterfølgende dialog med bookingportalen.