Foto: DR

Matador-inspireret jernbanerestaurant på vej i Aarhus

Jernbanerestaurant inspireret af 1940’erne slår dørene op ved Godsbanen.

Kan du huske spisestederne Postgården og Jernbanerestauranten fra tv-serien Matador? Nu kan du selv sætte tænderne i mad, der er som taget ud af den klassiske tv-serie. Det sker, når skolepraktikelever fra Aarhus Tech den 9. februar omdanner caféen Folkestedet ved Godsbanen til en dansk jernbanerestaurant fra 1940’erne.

Restauranten slår dørene op i den velbevarede ventesal i den gamle stationsbygning på Carls Blochs Gade. Menukortet afspejler en tidsrejse tilbage til en gammeldags jernbanerestaurant, hvor ”de rejsende” kan få deres smagsløg stillede med datidens populære retter, traditionelt smørrebrød og kaffe og kage til dessert. Alt sammen tilberedt og serveret som i 1940’erne.

Tværfagligt samarbejde
Åbningen af jernbanerestauranten er et tværfagligt samarbejde mellem skolepraktikelever fra flere forskellige uddannelser på Aarhus Tech. Foruden elever fra gastronomi- og cater-uddannelserne, der står for tilberedning og servering af maden, bidrager både tømrer- og malerelever med inventar som borde, stole, paneler og kageskabe, som giver jernbanerestauranten det rigtige nostalgiske look.

Elever fra mediegrafiker-uddannelsen sørger for, at menukortene udseendemæssigt stemmer overens med datidens ånd, og beklædningshåndværkere fra VIA syr gardiner, hynder og tøj til serveringspersonalet, der følger 1940’ernes modetendenser.

Første af fire events
Åbningen af jernbanerestauranten er det første af i alt fire events, som Café Skovbrynet og Caféen i Folkestedet afholder i forbindelse med Europæisk Gastronomisk Region 2017 og Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Eventen løber af stablen torsdag den 9. februar fra kl. 11:30 på Caféen i Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C. Det koster 40 kr. pr. person at deltage. Billetter kan købes her eller på eller Folkestedet. Der kan reserveres bord på følgende tidspunkter: 11.30, 13.30, 15.30 og 17.30.