Domestic i Mejlgade er østjysk favorit på restaurantsitet DinnerBooking. Foto: Domestic.

Fire nye Aarhus-restauranter til tops

RESTAURANT Fire nyåbnede restauranter i Aarhus er med på ny liste over Danmarks bedste nye restauranter i 2015.

De fire restauranter Koch, Gäst, Domestic og Veto er med på en ny liste fra spiseguiden White Guides over de 15 bedste danske restauranter, der er åbnet, relanceret eller har skiftet køkkenchef i 2015. Ifølge redaktøren af guiden er der sket en gastronomisk revolution i provinsen.

”Indtil for få år siden var provinsen stærkt polariseret mellem nogle få toprestauranter og en masse kedelige metervarespisesteder, men de seneste år er der både i og uden for de større provinsbyer opstået et gastronomisk mellemniveau, der leverer frisk, veltilberedt og tidssvarende mad, som ikke er dyrere, end at lokalklientellet har råd til at nyde det med jævne mellemrum,” siger redaktør Rasmus Holmgård i en pressemeddelelse.

Opsigtsvækkende comeback
White Guide bedømmer kvaliteten af restauranterne på mad, drikkevarer, service, miljø og stemning efter en 100-pointskala og giver hver restaurant nogle ord med på vejen.

Om den genåbnede Restaurant Koch på Aarhus Havn lyder det, at ”de tre Koch-brødre med genåbning af deres gourmetrestaurant markerer det mest opsigtsvækkende comeback på den aarhusianske madscene i årevis”, mens Restaurant Domestic på Mejlgade er ”den modigste restaurant i nyere tid. Konceptet i sin helhed et, der ikke tidligere er set vest for Valby Bakke.”

Spændende fusion
Den italienske Restaurant Gäst på Banegårdspladsen disker ifølge guiden “op med virkeligt gode smagssammensætninger og nyfortolkninger og placerer sig selvsikkert blandt Aarhus’ allerbedste italienske restauranter”, mens Restaurant Veto på Jægergårdsgade byder på en ”overvejende vellykket og spændende fusion af det nordiske og det asiatiske køkken”.

White Guide 2016/17 udkommer den 23. maj med anmeldelser af mere end 300 danske restauranter.