Annonce: Aarhus er et perfekt sted at besøge, når efterårsferien pludselig står i kalenderen. De dejlige gågader, det hyggelige latinerkvarter og de spændende museer skal alle stå på listen over attraktioner, der skal opleves i Aarhus. I løbet af dagen får du selvfølgelig også brug for en forfriskning eller to, og byens mange hyggelige caféer kan med garanti hjælpe på denne front. Bor du i byen, kender du muligvis heller ikke til alle indlæggets kommende bud på caféer, så læs med herunder og bliv inspireret til nye cafébesøg i Jyllands hyggelige hovedstad.

Café Englen
Denne café har haft til huse på Studsgade 3 i Aarhus latinerkvarter i over 20 år. Hermed er der lagt op til masser af charme og en super hyggelig stemning, når du træder ind i caféen. I 1980’erne var caféen desuden hjemsted for en lang række bohemetyper og musikere såsom Lars HUG og Peter A.G. Menukortet er inspireret af det franske køkken og byder blandt andet på croque monsieur, tarte tatin og, selvfølgelig, en lækker filterkaffe. Caféens udsmykning kreerer ligeledes diverse associationer til charmerende fortovscaféer i Paris, og den overdækkede gårdhave er endvidere en af Aarhus’ mest hyggelige.

Café Gaya
Café Gaya er en 100 procent økologisk og vegetarisk café, så du vildermed aldrig få dårlig samvittighed af at spise på denne café, der emmer af en varm og hyggelig stemning. Udvalget skifter desuden tit, hvor dagens salater, ret og suppe altid er indbydende og smagfulde. Caféens brunchbuffet er ligeledes værd at prøve med dens brunchpandekager, hjemmebagte müsliboller og herlige salater. Slå dig desuden ned i et af caféens hyggelige hjørner og forkæl dig selv med lidt onlineshopping. Besøg blandt andet mærket Karmamia og bliv inspireret til nye efterårsoutfits.

Café Grene
Butikken Søstrene Grene har måske en plads i din by, men har den også sin egen café? Søstrene Grenes butik på Aarhus’ strøg har en vældig hyggelig café, som du kan nå op til ved hjælp af butikkens rulletrappe. Caféen, som har det økologiske sølvmærke, anvender 60-90 procent økologiske råvarer, og samtidig er priserne på den lækre mad fristende billig. Hermed kan du roligt glæde dig til en mættende tærte med pastasalat eller en af caféens lækre, hjemmelavede kager, inden turen går videre ned ad strøget.

Caféen i væksthusene
Trænger du eller familien til en pause fra storbyens larm, kan I smutte en tur hen i Aarhus botaniske have. Her finder du ligeledes væksthusene, som byder på varme klimazoner i efterårskulden. Caféen i væksthusene er endvidere egnet til familier takket være bænkeopstillingen og den familievenlige menu, hvor du blandt andet finder grovboller med tilbehør, husets salat og dagens dessert. Bliver du inspireret af væksthusenes mange eksotiske planter, kan du desuden tage et kig på serien Kasia Lilja, når du onlineshopper i caféen.