I dag vælger mange danskere at grille om sommeren på grund af det gode vejr og den hyggelige stemning, som man har sammen med familie, venner eller kollegaer. Der findes også flere forskellige typer af grills – der er den kendte kulgrill, men de sidste par år er gasgrillen kommet mere på banen, og det er der flere grunde til. Synes du, at det lyder spændende med en gasgrill, så kan du læse mere herunder.

Forskellen på en gasgrill og en kulgrill

Hvis man gerne vil kunne grille forholdsvis hurtigt efter, man har tændt grillen, så kan det være en fordel at vælge en gasgrill, da den er varm på cirka 10 minutter, hvor en kulgrill kan tage op til en halv time at blive varm. Så hvis man gerne vil hygge omkring sin grill og bruge tid på at tænde op i den sammen med familien, så kan man også vælge en kulgrill.

Fordelen ved en gasgrill, det er, at man kan bruge den på samme måde som et komfur. Man kan justere op og ned på varmen og derved have en kontant temperatur jævnt fordelt. På en kulgrill kan man også styre temperaturen, det kræver blot en masse øvelse med udskiftning af varme kul osv., hvilket man ikke bør gøre, da det hurtigt kan ende galt.

Både en gas- og en kulgrill kan købes til billige priser, men det betyder ikke, at man får god kvalitet. Man siger, at en god gasgrill koster omkring 2.000-4.000 kroner, og en god kulgrill koster omkring 1.500-2.000 kroner. Så hvis man griller meget, og man har travlt til hverdag, så skal man vælge en gasgrill, men hvis man ikke griller ofte, så skal man vælge en kulgrill, da den er billigere til at starte med.

Stort udvalg af gasgrills på nettet

Der er et stort udvalg af gasgrills på nettet. Derudover er sikkerheden i dag meget høj på de forskellige gasgrills, så man skal ikke bekymre sig om regulatoren eller gasflasken er tæt. Så hvis du gerne vil udskifte din kulgrill eller lignende – så vælg en gasgrill.