Delizioso åbner café i Åbyhøj

Delizioso åbner café i Åbyhøj

af -
Foto: Pixabay Images

CAFE Bageren Briancon på Åbyhøj Torv lukkede for nylig, og nu starter en italiensk café i lokalerne. En gammel kending står bag det nye spisested.

Af Mikkel T. Krogh

Åbyhøj får nu sin første rigtige cafe, når Café Delizioso åbner i bageren Briancons gamle lokaler på Åbyhøj Torv. Bag projektet står italienskfødte Nicola Cipullo, der også har pizzeriaer længere inde af Silkeborgvej og på Trøjborg under Delizioso-navnet. Sortimentet i bydelens nye café lyder i første omgang på hjemmelavet italiensk is, kaffe, kage og sandwiches.

“Åbyhøj mangler en café. Et sted hvor man kan sætte sig og nyde lidt mad og kaffe. Det her er et godt område, men der er alt for mange pizzeriaer og ingen steder, man kan sidde og slappe af. Vi er allesammen nødt til at udtænke nye koncepter, så vi har mere at tilbyde kunderne og på den måde kan trække flere folk til,” siger Nicola Cipullo til Lokalavisen Aarhus.

Renoverer selv butikken
Den nybagte caféejer renoverer selv butikken i disse dage, når der er et ledigt øjeblik i driften af de to pizzeriaer. Han har store forventninger til sin nye café, som han har opkaldt efter sine to øvrige steder.

“Delizioso er blevet et kendt navn, og folk kommer gerne langvejs fra for at købe mad hos os, så jeg håber, at navnet kan trække folk til. Selvfølgelig er det en stor risiko at åbne ny forretning, og det ville ikke gå med kun én ting – enten kaffe, is, eller sandwich – men kombinationen skal nok virke,” siger Nicola Cipullo til avisen.

Isen laves fra bunden af den entreprenante italiener, der også selv vil bage brødet til cafeens sandwiches. Mange af råvarerne importeres fra Italien, og åbningstiderne på caféen bliver fra kl. 11-20 alle dage. Planen er på længere sigt at udvide sortimentet med andre italienske produkter.

Læs artikel: Ny kaffebar på toppen af Ryesgade
Læs artikel: Ny cafe skruer op for sundheden
Læs guide: 5 fremragende økocaféer i Aarhus

SPECS
Café Delizioso
Silkeborgvej 243
8230 Åbyhøj

Foto: Pixabay Images

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.