Foto: Arla Unika

Arla Unika-butik åbner i Aarhus

BUTIK Der er noget glæde sig til for feinschmeckere og foodies, når en specialbutik med oste fra Arlas gourmetserie Unika åbner den 7. oktober i Latinerkvarteret i Aarhus.

Af Mikkel T. Krogh

De velsmagende oste fra Arla Unika har de senere år bredt sig som en steppebrand på aarhusianske restauranter, og nu får Aarhus også sin egen butik med gourmetostene. Den 100 kvadratmeter store butik åbner den 7. oktober ved siden af Emmerys på Klostergade, og forventningerne er store hos Arla.

”Vi har længe drømt om at åbne en butik i Aarhus, og nu har vi formået af kombinere det rigtige koncept med den bedste beliggenhed. Vi glæder os til at byde kunderne inden for til hvad, vi håber, vil rykke ved folks opfattelse af, hvad en butik er og skal kunne, og ikke mindst til at præsentere aarhusianerne for en række udvalgte produkter, som vi mener er i særklasse inden for deres felt,” siger chef for Arla Unika Dorte Ruby i en pressemeddelelse.

Ikke kun Arlas produkter
Arla Unika har i en årrække haft butik i Torvehallerne i det indre København, og i lighed med denne får den aarhusianske butik også plads til andre produkter end Arlas egne. Eksempelvis pølser fra Johns Hot Dog Deli, vine fra Cold Hand Winery og kaffebønner fra det københavnske Coffee Collective.

”Der er et enormt fokus på Danmark i disse år inden for gastronomi og vores evne til at producere fantastiske produkter. Derfor er det helt naturligt for os at alliere os med andre producenter, der vil det samme som os: Nemlig at levere innovative og smagfulde produkter til forbrugerne,” forklarer Dorte Ruby.

Byens nye gourmettempel vil også arrangere events, hvor aarhusianerne kan møde gastronomiske iværksættere og opleve Arla Unikas produkter i forskellige sammenhænge. Planen er desuden at arrangere workshops for gastronomisk interesserede med temaer om alt fra hjemmeproduktion til såkaldt food pairing.

Læs artikel: Streetfood-mekka på havnen
Læs artikel: Ny café åbner på Trøjborg
Læs artikel: Ny café med havudsigt

Foto: Arla Unika