Annonce: I uge 42 kan du til restaurantfestivalen DinnerDays få tre retter på en række aarhusianske restauranter for bare 210 kroner. Vi giver dig et overblik over alle de lækre steder, du kan spise.

Er du vild med at spise ude, men har ikke altid liiige råd til en tre-retters menu? Så sæt kryds i kalenderen i uge 42: Her kan du nemlig få tre retter på en lang række aarhusianske restauranter for bare 210 kroner + gebyr i forbindelse med restaurantfestivalen DinnerDays.

Har du lidt ekstra at gøre med, kan du på en enkelt restaurant få en særlig gourmetmenu til 400 kroner + gebyr.

I tvivl om, hvor du skal spise? Så læs vores store guide til samtlige restauranter i Aarhus, der inviterer til god mad for få penge. Husk at booke billet på forhånd – det kan du gøre lige her.

Styr på bøfferne
Retour Steak Aarhus, Banegårdspladsen 4, 8000 Aarhus C

Det er steaks af allerhøjeste kvalitet, der er på kortet hos steakhuset Retour Steak, som praler af at have godt styr på bøfferne – vi kan kun erklære os enige!

Til DinnerDays kan du få grillet laks med sennep, creme og brøndkarse til forret, US-oksesteg med fritter, bearnaisesauce og grøn salat til hovedret samt profiteroles med vaniljeis og chokoladesauce til dessert. Mums, mums, mums!

Skøn udsigt over bugten
Restaurant Martino, Marselisborg Havnevej 46B, 8000 Aarhus C

Vil du nyde din tre-retters menu med en udsigt lidt udover det sædvanlige, så er det Restaurant Martino ved Marselisborg Lystbådehavn, du skal booke bord hos til DinnerDays. Her er den skønne udsigt over Aarhus bugt nemlig en del af den gode madoplevelse.

I uge 42 kan du i forbindelse med DinnerDays få en menu bestående af rimmet laks med brændt hvidløg, serveret med sprød grønkål, pimentcreme og syltede selleri til forret, langtidsstegt okseryg med variation af græskar, syltede tranebær og cremet svampesauce til hovedret samt stegt pære glaseret i honning og serveret med yoghurt og chokoladeiscreme til dessert.

Skal du væde ganen, så tilkøb eventuelt en vin- eller saftmenu med tre glas for 179 kroner, og glem ikke kaffe og tre slags sødt efter maden for bare 69 bobs.

Læg anker ved havnen
Restaurant Anker, Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C

Hos restaurant Anker står den ikke bare på lækker, franskinspireret mad – stedet byder også på en herligt uformel stemning og en dejlig udsigt over havnen.

Til DinnerDays får du serveret røget hvidfisk med peberrodsfløde, estragon, sprødt rugbrød og æble til forret, helstegt oksehøjreb med variation af jordskokker, kartoffelkompot og skilt jordskokkesauce til hovedret samt lun gulerodskage med pisket creme fraiche, syltede gulerødder og havtorn til dessert. Det lyder riiiimelig godt, ikke?

Vil du slutte aftenen af med lidt ekstra til maven, så tilkøb eventuelt restaurantens ostetallerken med tre slags oste med surt, salt og sprødt for 99 kroner.

Ærlig mad i bistro-stil
Hantwerk, Bistro Goulu, Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

Ølbaren og -bryggeriet Hantwerk byder ikke bare på øl af den rigtig gode slags, men også en bistro med franskinspireret, ærlig mad. Bistroens franske navn Goulu er en betegnelse for det at være tilbøjelig til at spise lidt for meget – og det er svært at lade være med i Hantwerks rå, stemningsfyldte lokaler.

Til DinnerDays kan du få ceviche af lyssej med limevinagrette til forret, ølbraiserede svinekæber og cassoulet a la Provence til hovedret samt pære Belle Helene med vaniljeis og chokoladesauce til dessert. Bon appétit!

Det bedste fra to verdener
Früd Brasserie & Restaurant, Dalgas Avenue 54, 8000 Aarhus C

På Dalgas Avenue finder du Früd, der med inspiration fra det sydfranske har valgt at kombinere et brasserie og en restaurant for at give dig det bedste fra to verdener: I løbet af dagen kan du få fransk morgenmad, delikatesser og tre forskellige retter lavet på friske råvarer, mens aftentimerne byder på en lækker menu med afsæt i det franske.

I uge 42 kan du til DinnerDays nyde rimmet laksesalat med aioli og små salater til forret, sødmælkskalveculotte med cremet kartoffelpuré, svampe og sauce bordelaise til hovedret samt mini-beignet med chokoladecreme, solbærkompot og hjemmelavet is til dessert.

Inspireret af årstiden
Café Faust, Åboulevarden 38-42, 8000 Aarhus C

Café Faust ved Åen har mange kvaliteter: Om dagen er stedet en trendy café, om aftenen en restaurant med retter inspireret af årstiden, og om natten en moderne natklub med musik og cocktails. Der er noget for enhver smag!

Til DinnerDays kan du nyde godt af restaurantens take på sæsonens råvarer og sætte tænderne i lavbagt torsk med peberrodsmælk samt en urtesalat med fennikel og dildolie til forret, langtidsbraiseret lammeskank med Pommes Anna, syltede bøgehatte, beder og en lammesky til hovedret samt Bailey-pannacotta med krystalliseret hvid chokolade, frysetørret havtorn samt mango.

I skovens dybe stille ro
Restaurant Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Vil du nyde en middag i smukke omgivelser, er Restaurant Skovmøllen et oplagt valg med skoven lige ved døren og den Morten Korch-inspirerede indretning.

Kærligheden til det danske går også igen i køkkenet: Til DinnerDays kan du derfor nyde en menu bestående af Skovmøllens bouillabaise med surdejsbrød og aioli til forret, medaljon af tyksteg, ragout af skank og bryst, variation af vintergrønt, Pommes Anna samt rødbede/rødvinssauce til hovedret og en tærte med danske æbler fra Karens Minde, æblekompot, sprød havre og vaniljeis.

Et folkeligt hus
Spiselauget, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Begrebet Gastro Pub er en sammensætning af ordene ”gastronomy” og ”public house,” og dét har Spiselauget på Godsbanen ladet sig inspirere af: Stedet stræber efter at være et folkeligt hus, hvor mennesker kan mødes om god mad og kultur.

Til DinnerDays kan du få serveret torsk med fed fløde, grøn olie, saltet kålrabi, agurk hyben og tallerkensmækker til forret, rosastegt kalv med tørrede urter, tyttebær, stegte og syltede svampe, løg, kål, kryddersauce og urtekartofler til hovedret samt pocheret pære i kamillesirup med saltkaramel, skovsyre, crumble på hasselnød samt vaniljeis.

Fedtet fine dining
Kolo, Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C

Hos den relativt nyåbnede Kolo stræber man efter at lave lækker mad – gerne med greasy og friterede elementer – men uden at ligne en grillbar. Med andre ord fedtet fine dining! Navnet kolo henviser til ”kolonihave”: Et sted, hvor man kan ånde frit og få en snak med naboerne, og det er dén stemning, Kolo har indkapslet i restaurantform.

Til DinnerDays får du som forret serveret Pimientós de padron: En klassisk spansk barsnack, som består af sprøde pebere, serveret med dehydreret revet æggeblomme. Hovedretten består af Bradad, som er en croquette med saltet torsk og kartoffel, serveret med mayo på bronzefennikel og syltede sennepskorn. Du slutter af med en Kolobab: En åben kebabservering i hjemmelavet fladbrød med friteret broccoli, æblecreme, langtidsbagt hvidløgsmayo, syltet glaskål og blomsterkarse.

Italien møder Norden
Restaurant Gäst, Banegårdspladsen 14, 8000 Aarhus C

Hos Gäst bliver traditionelle italienske retter nytænkt og kombineret med ingredienser fra det nordiske køkken – og så er der fokus på gode, miljøvenlige råvarer.

Er du fan af det italienske køkken, kan du derfor glæde dig til under DinnerDays at smage bruschetta med stegte og syltede svampe samt æggeblomme til forret, langtidsstegt okse med ægte sauce og høbagt selleri til hovedret samt grillede ferskner med hvid fersken-parfait, hindbærsauce og pistacie tuille til dessert. Mamma mia!

Sæsonens mad
KP5, Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C

Hos KP5 får du sæsonbetonet mad med respekt for den enkelte råvare. Køkkenets grundsten er den franske kogekunst, men med afstikkere til alverdens madkulturer – ikke dårligt!

Til DinnerDays får du en menu bestående af salat af varmrøget laks med karse, malt og agurk til forret, farseret unghane og tærte med ragout af kylling og svampe samt sauce chasseur med brombær og dampet grønt til hovedret og danske æbler med karamel, butterdej og vaniljeis til dessert.

Ønsker du en tilpasset vinmenu, koster det 258 kroner per person.

Uformel fransk stemning
Restaurant ET, Åboulevarden 7, 8000 Aarhus C

Med sin franske brasserie-atmosfære er restaurant ET ved Åen en uformel restaurant med ærlig mad og en hyggelig stemning – det kan vi li’!

Til DinnerDays kan du nyde tynde skiver af letsaltet ”bio”-laks med blomkålssortiment, mandler, dildpuré, asier syltet i krondild og løvstikke til forret, spoleben af gris med dansk barbecue, æblecider og cremet bygotto med jordskokker og purløg til hovedret samt ”Smagen af Kæmpe Eskimo” med solbær, vaniljemousse, sorbet, vanilje og krystalliseret mørk chokolade til dessert.

Alternativt til aftensmaden derhjemme
Madklubben, Hack Kampmanns Plads 1-3, 8000 Aarhus C

Med sin uformelle atmosfære og det prisvenlige menukort vil Madklubben – lige ved siden af Dokk1 – være det sted, du vælger som alternativ til en omgang aftensmad derhjemme.

I uge 42 byder restauranten på en efterårssalat bestående af sprøde salater, vinaigrette på æblemost, tørrede figner, pærer, krydderurter og smørristet brød til forret, skiver af mør oksecuvette fra Uruguay med urtesalt, bagte hvidløg, sprøde gyldne fritter, sprød salat og rødvinssauce til hovedret samt Sundae a la pære Belle Helene til dessert: En kompot på danske pærer med cremet vaniljeis, saltet karamel, chokoladesauce, let pisket flødeskum og knas.

Lur os, om det ikke er en kende bedre end den ret, du ellers ville have smækket sammen hjemme i køkkenet!

Til hverdag og fest
Globen Flakket, Åboulevarden 18, 8000 Aarhus C

Morgenmad, brunch, frokost, kagebord, middag og cocktails: Globen Flakket ved Åen er et sted, der byder på mad og drikke til alle lejligheder, og visionen er at skabe en varm atmosfære for gæsterne alle ugens dage.

Til DinnerDays byder caféen og restauranten på hvid fisk i egen bisque med urteolie, syltet skærmdild og jordskokkechips til forret, rosastegt kalvefilet med gulerodspuré, smørristede kejserhatte, broken gel på solbær, pommes fondant, sauce espangole tilsmagt med solbær samt urtesalat til hovedret og Globens hjemmelavede Kæmpe Eskimo til dessert: Knust nøddekrokant med friske brombær, kørvel og broken gel på brombær.

Er du ikke til kød, tilbyder Globen Flakket også en vegetarhovedret bestående af variation af kål, ristede kejserhatte, broken gel af solbær, pommes fondant, solbærolie og urtesalat – husk blot at nævne det i kommentarfeltet ved bestilling.

80/20 i grøntsagernes favør
Frederiksgade42 Mad & Vin, Frederiksgade 42, 8000 Aarhus C

Siden Frederiksgade42 slog dørene op i 2015 har konceptet heddet 80/20: 80 procent af maden er grøn, mens 20 procent er kød. God stil! Derudover fokuserer restauranten på delevenlige anretninger, som serveres for hele bordet.

Til DinnerDays kan du sætte tænderne i to serveringer. Første servering består af en svampetatar af stegte svampe med sennepsvinaigrette, forårsløg og kapers samt indonesisk fladbrød med blomkålscreme, vesterhavsost og urter. Anden servering byder på perlebyg-risotto – bygotto – med porrer, gulerødder og trøffelolie, grillet kinakål med kærnemælk og purløgsolie samt rosastegt svinemørbrad med estragonsauce og tallerkensmækkere.

Brasserie ved golfklubben
Restaurant Unico, Ny Moesgårdvej 52, 8270 Højbjerg

Uanset om du er til golf eller ej er restaurant Unico – Aarhus Golf Klubs restaurant – et besøg værd. Her er brasseriestemningen taget til nye højder med et stort a la carte-kort fyldt med velkendte klassikere, fortolket på nye måder.

Under DinnerDays kan du få fire serveringer med ”Smagen af Danmark:” Hav, skov, mark og plantage. Første servering – hav – består af tatar af rimmede kammuslinger, hytteost, agurk, hasselnøddecreme, ristede hasselnødder, ”sand,” salturt, tang og havskum. Anden servering – skov – byder på confiteret andelår med sauterede svampe, kastanjemousse, gran, tyttebær vinaigrette samt skovsyre.

Tredje servering – mark – er mør gris med blomkålscreme og brændt blomkål, sherryglace med sherrysyltede blomkål og mandler samt skilt skummende sauce med kålolie, grønkål og græs. Fjerde og sidste servering – plantage – består af en æblekompot på æbler fra Karens Minde, chokoladeganache med calvados og tørret chokoladekage med kanel, ”jord” og ”sten.” Værsgo’ og spis!

Med Michelin-kokke ved roret
Atrium – Hotel Royal, Store Torv 4, 8000 Aarhus C

Det er kokkeduoen fra Michelin-restauranten Gastromé, der står bag Hotel Royals nye restaurant Atrium, og det afspejler sig i Atriums koncept, der som Gastromé byder på mad med inspiration fra det franske køkken, men med afstikkere til det nordiske. Yum!

Til DinnerDays kan du få tre serveringer: En oksetatar med røget æggeblomme, ristede kerner og peberrod, gnocchi med parmesan, kapers og citronverbena samt glaseret svinenakke med spidskål, svampe og solbær.

Klassisk krostemning
Marselisborg Havnekro, Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C

Marselisborg Havnekro slog dørene op i begyndelsen af året og bestræber sig på at skabe den stemning, du kender fra din mormors stuer. Stedet har første parket til Marselisborg Havn, og maden – ja, den er klassisk dansk.

Til DinnerDays byder kroen på røget lakseroulade med håndpillede rejer, spæde salater, paprikadressing og urter til forret, gammeldags grydestegt oksesteg med stuvede snitbønner, syltede tyttebær, grovmos, bagte løg og rødvinssovs til hovedret samt pandekager med mandel, karamel og flødeis til dessert.

Steaks og ceviche ved banegården
MASH Aarhus, Banegårdspladsen 12, 8000 Aarhus C

Ved banegården i Aarhus finder du steakhuset MASH, der byder på det allerbedste fra den amerikanske steaktradition, indbydende forretter og desserter, der får din mund til at løbe i vand.

Til DinnerDays kan du for 400 kroner + gebyr få ceviche af laks med mango, avocado, forårsløg, urter og krydderier til forret, 250 gram Uruguay-ribeye med en side eller en omgang grøntsager samt en valgfri sauce til hovedret – og så slutter du herlighederne af med en æbletrifli med hyldeblomstsorbet og mandelcrumble til dessert. Ja tak, siger vi bare!

Ønsker du vin til maden, kan du for 395 kroner per person få en vinmenu med tre glas.