Foto: Albatros Bådcafé

Albatros Bådcafe har kaffe med havudsigt

CAFÉ Du kender en husbåd, men har du hørt om en cafébåd? På den nystartede Albatros Bådcafé på Marselisborg Havn kan du nyde en kop kaffe til lyden af bølgeskvulp.

Beliggenheden er intet mindre end fantastisk for byens nye café Albatros Bådcafé, der er placeret på en nyrenoveret båd yderst på molen i Marselisborg Havn. Bag den maritime satsning står parret Preben Hald og Tina Steen Jensen, der har uddannelser som henholdsvis reklametegner og skuespiller i bagagen.

”Vi købte båden tilbage i 2009, hvor tanken var at bo på skibet. Imidlertid spurgte mange forbipasserende, om de kunne købe en kop kaffe, og da vi altid har haft en drøm om at åbne en café, valgte vi at føre cafédrømmen ud i livet fra båden. Målet er at dele den maritime atmosfære, Aarhus’ bedste udsigt og en god kop kaffe eller glas vin med aarhusianerne, så folk får en oplevelse med sig,” siger Preben Hald.

Overvældende interesse
Den usædvanlige café åbnede første gang landgangsbroen for publikum før ferien, og lige siden har der været stor interesse for at besøge stedet, der med kulørte lamper og en iøjnefaldende baldakin ikke er til at overse på molen.

”Vi er overvældede over, hvor mange positive tilkendegivelser vi har fået, efter vi åbnede. Det har været en fornøjelse at mærke den uforbeholdne glæde fra vores gæster, der virkelig har taget godt imod os, og kaffen er tilmed blevet rost af engagerede kaffeelskere,” siger Preben Hald.

Albatros Bådcafé har åbent torsdag til søndag kl. 14-21, hvor gæsterne udover kaffe, øl eller et glas vin kan købe is, kage og lette retter. Planen er indtil videre at holde åbent hele året, selvom parret er klar over, at potentialet er størst om sommeren. De to har desuden bygget en lille kaffebåd, der allerede fra næste uge skal sejle rundt med kaffe i havnen og hente gæster fra og til bådcaféen.

SPECS
Bådcafé
Marselisborg Havnevej
8000 Aarhus C