PRISER Kokke og tjenere fra fem aarhusianske restauranter er strøget i finalen til Årets Kok og Årets Tjener 2016.
Fem aarhusianske talenter har netop kvalificeret sig til at deltage i finalen i Årets Kok og Årets Tjener 2016, som løber af stablen til næste år. Dermed blander kokke og tjenere fra Aarhus sig endnu engang i opløbet om at blive Danmarks bedste.
På kokkesiden har køkkenchef Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum på Fredens Torv for tredje år i træk kvalificeret sig til finalen, som han i 2014 fik sølv til. Mikkel Laursen, der også har Michelin-restauranten Frederikshøj på CV’et, skulle i semifinalen kreere en hovedret og en dessert af blandt andet havtaskehale og jomfruhummer, sveskeblommer, havtorn og kransekage.
Kokken Nicolas Jørgensen fra Michelin-restauranten Substans i Frederiksgade og souschef Johannes Kier-Hansen fra den nystartede Restaurant Veto på Jægergårdsgade klarede også cuttet og røg i finalen, som finder sted i Herning Messecenter den 6. marts.
Tjenere testet i personlig fremtoning
På tjenersiden handlede det blandt andet om at levere den bedste servering, ligesom tjenerne blev testet i personlig fremtoning, evnen til at forklare en menu over for en gæst og viden om vin og ost. Her røg Michael Munksgaard Christensen fra Restaurant Hærværk på Frederiks Allé direkte i finalen sammen med Simon Bjerre-Pedersen, der er tjener på Norsminde Kro syd for Aarhus.
Kokke og tjenere blev i semifinalerne bedømt af blandt andet den tidligere verdensmester for kokke Rasmus Kofoed og den tidligere verdensmester for tjenere Jacob Kocemba.