Foto: Aarhus Street Food

Aarhus Street Food har økonomien på plads

Streetfoodmarkedet Aarhus Street Food har fået folkelån på over 3 millioner kroner fra aarhusianerne.

Det er ikke gratis at starte et nyt madmarked. Derfor har folkene bag det kommende streetfoodmekka Aarhus Street Food ved rutebilstationen siden april ”lånt” penge af aarhusianerne gennem crowdfundingsiden Boomerang. Efter fire måneder kan nu regnskabet gøres op: De kommende brugere har ifølge Aarhus Stiftstidende givet et folkelån på over 3,6 millioner kroner til projektet.

Målet var at indsamle 2,6 millioner kroner, så ildsjælene bag projektet har med andre ord indsamlet 1 million kroner mere end forventet. Giverne får pengene tilbage i form af mad og drikke på markedet,  og pengene skal bruges til at etablere gadekøkkenet med den påkrævede brandsikkerhed, toiletforhold, el, isolering og varme.

Mere end 550 personer har lånt penge til projektet, og hver person har kunnet bidrage med mindst 250 kroner. Aarhus Street Food, der også er kendt under navnet Folkets Spisehus, kommer til at ligge i de gamle busgarager ved rutebilstationen, og åbningsdatoen er den 18. august. Markedet får omkring 25 madboder, fem barer og 650 siddepladser.