Foto: Frederikshøj

Syv Aarhus-restauranter til tops

RESTAURANT Restaurantguiden White Guide Nordic fremhæver 7 aarhusianske restauranter blandt de 250 bedste i Skandinavien. Mest overraskende er, hvem der ikke er med på listen.

Af  Mikkel T. Krogh

Den nye danske restaurantguide White Guide Denmark udkom første gang sidste år og er blændende god læsning for alle, der er det mindste interesserede i den danske gourmetscene. Nu kommer der så en nordisk udgave af guiden, og den hiver hele 7 aarhusianske restauranter frem i rampelyset blandt de 250 bedste restauranter i Norge, Sverige, Danmark, Færøerne og Island.

Det er ikke uden lokalpatriotisk stolthed, når vi – drumroll, please – oplister de syv restauranter her:

  • Can Blau, Aarhus
  • Frederikshøj, Aarhus
  • Det Glade Vanvid, Aarhus
  • Kähler Villa Dining, Aarhus
  • Miró, Aarhus
  • Nordisk Spisehus, Aarhus
  • Varna, Aarhus

Med andre ord er disse syv restauranter de bedste i Aarhus lige nu, og valget må have ligget lige til højrebenet. Frederikshøj, Miro, Varna og Nordisk Spisehus er selvskrevne, de to populære konceptrestauranter Kähler Villa Dining og Det Glade Vanvid stormer frem med et højt niveau, og Can Blau er med sit innovative tapaskøkken en lige højre i ansigtet på den trendende bistrobølge.

Omvendt er der også mangler på listen. Hvor er for eksempel Restaurant ET, der kører et knivskarpt fransk køkken og angiveligt har haft besøg af Michelin-inspektører i efteråret? Hvor er Substans, der for nylig scorede fem flotte stjerner i Politiken? Og hvor er de to nytilkomne anmelderdarlings Gastromé og Hærværk, der begge har været i gang i nogle måneder og derfor vel godt kunne komme i betragtning til en guide for 2015? Men OK, alle kan selvfølgelig ikke være med.

Fra Can Blau udtalte køkkenchef Jimmy Holm for nylig til Aarhus Stiftstidende, at han er glad for at være med i guiden – men at det trods alt heller ikke betyder mere:

»Vi er både stolte og beærede over at være med på listen. White Guide er et meget flot tiltag, og det er både seriøst og kompetent, men vi laver ikke først og fremmest mad for anmelderne, men for at få glade gæster i restauranten. Det er vi meget ydmyge omkring, og derfor lytter jeg også meget til, hvad vores kunder kommer med af ris og ros,” siger Jimmy Holm fra Can Blau.

Fra resten af Østjylland er også Fru Larsen i Langå, Norsminde Kro og Molskroen ved Ebeltoft med i den nye guide. Navnet er i øvrigt White Guide Nordic 2015, og bogen er skrevet af en række anmeldere fra de fem lande. Se hele listen med de 250 restauranter her.

Læs artikel: Aarhus-restaurant scorer økopris
Læs artikel: Spiseguide sender priser til Aarhus
Læs artikel: Tre restauranter med Michelin-mojo

Foto: Restaurant Frederikshøj

Disclaimer: Artiklen er baseret på pressemateriale fra White Guide Nordic og artikel i Aarhus Stiftstidende.