Aarhus-restaurant i mesterklassen

Aarhus-restaurant i mesterklassen

af -
Wassim Hallal laver gourmetpizza i samarbejde med Tivoli Friheden. Foto: Frederikshøj.

RESTAURANT Danmark fik i foråret den nye gastronomiske guide White Guide Danmark, der i modsætning til den franske Michelin-guide har et godt blik rettet mod Østjylland.

Som en af kun 13 restauranter i Danmark udnævner guiden Frederikshøj på Oddervej som såkaldt International mesterklasse, ligesom Wassim Hallas madtempel fik prisen for ”Årets serviceoplevelse” med denne begrundelse:

”For med en afslappet professionalisme i betjeningen at løfte restauranten op blandt toppen i international mesterklasse. Betjeningen er meget professionel, vidende, opmærksom, hjælpsom, men må nærmest være udvalgt for deres personlighed. Alt foregår afslappet i en tone, der får selv den grønneste restaurantgæst til at slappe af.”

Det er fuldt fortjent med en pris til Frederikshøj og Wassim Hallas stringente køkken, og betjeningen er klart professionel og vidende. Men afslappet ville ikke lige være det første ord, der faldt os ind. Faktisk har vores anke mod stedet tidligere netop været, at det er noget højstemt, og at tjenerne til tider virker nervøse for at sige noget forkert.

Frederikshøj var også nomineret som ”Årets restaurant” og ”Årets madoplevelse”, hvor henholdsvis Noma og Geranium i København løb med guldet. Og de to steder ér også bedre end Frederikshøj, ingen tvivl om det. Den moderne tapasrestaurant Can Blau på Klostertorv var fuldt fortjent nomineret som ”Årets innovatør”, ligesom den franskinspirerede Restaurant ET på Åboulevarden var nomineret som ”Årets feel good-oplevelse”. Begge måtte dog se sig slået af københavnske konkurrenter.

Også i niveauet lige under International Mesterklasse var der østjysk islæt. I kategorien Mesterklasse ligger således Molskroen i Ebeltoft, som Wassim Hallal også har været forpagter af indtil august 2014, og Palle Enevoldsens restaurant Varna Palæet.

I alt har 30 restauranter i Østjylland fået hædrende omtale i guiden, der i alt bringer omtale og ros til 260 danske restauranter. Vi har læst guiden, og den er klart anbefalelsesværdig. Den virker mere gennemarbejdet og stramt redigeret end den konkurrerende Den Danske Spiseguide.

Foto: White Guide Denmark

Disclaimer: Artiklen er baseret på informationer på White Guide Danmarks website

Mikkel T. Krogh
Mangeårigt madøre og wannabe-kok. Bruger alt for meget tid på at researche restauranter før selv den mindste rejse. Journalist og cand.mag.