Foto: Niklas Lundgaard Svendsen/NorthSide.

Aarhus-bloggere: Her skal vi spise på NorthSide

 Fire Aarhus-bloggere giver deres bud på must eats under NorthSide. 

Med næsten 40 madboder er der lækkerier nok at sætte tænderne i under weekendens NorthSide Festival. Vi har spurgt en række af byens bloggere, hvilke tre steder de glæder sig allermest til at besøge – måske er dit must eat også på listen?

sidsel og lasse nicklas ingemann

Lasse Ribergård Rasmussen fra Sidsel & Lasse

Det er blevet en tradition, at vi deler en pizza fra Oles Gård om søndagen. Den er værd at vente på! Vi plejer at gå efter den med pølse og chilimarmelade.

Flæskestegssandwichen fra MIB er god lige før, man skal hjem lørdag nat. Den giver lige det der skud fedt og salt, som tømmermænds-gå-hjem-mad skal. Og så dufter den bare ud over hele pladsen.

Og så skal vi i år på Blue Oyster Bar for at sætte trumf på og få lidt luksus ind. Den har vi ikke prøvet før.

Foto: Emma Martiny.

Emma Martiny fra Emma Martiny

Falafel du Marais. Falafel og hummus bliver jeg aldrig træt af! Det er så fedt, at flere gode falafelboder begynder at dukke op i Aarhus, og jeg glæder mig også til at give denne et forsøg over weekenden.

The Organic Boho. Jeg er lidt af en helsehippie, så jeg glæder mig til at prøve dette nye indslags veganske burgers. Burgers er jo et must på festival, så forhåbentlig kan denne give oplevelsen uden efterfølgende food coma.

Social foodies. Deres straciatella er Aarhus’ bedste, så den skal jeg mæske mig i, når det selvfølgelig(!) bliver fantastisk sommervejr.

ditte gimm hansen ditteblog 2
Ditte Gimm Hansen fra Ditteblog

Jeg glæder mig mest til at besøge Oles Gård og spise deres stenovnsbagte pizzaer. Jeg mindes fra sidste gang, jeg var afsted, at de er toppet med både mayo og vesterhavsost, og den kombination siger jeg ikke nej til.

Derudover glæder jeg mig til at udforske nogle af de boder som skiller sig lidt mere ud. Det er nemlig det, NorthSide kan. For eksempel tror jeg, at jeg skal kigge nærmere på den søkogte jomfruhummer hos Blue Oyster Bar.

Jeg kommer nok heller ikke uden om en flæskestegssandwich fra Meyers. Den plejer at være god på andendagen efter den første omgang tømmermænd.

Foto: Klidmoster.dk

Malou Rotvel Pagh fra Klidmoster

I år på NorthSide ser madprogrammet helt vildt ud. Det, at det er 100 procent økologisk, giver mig lyst til at smage på det hele. Men der er tre ting, som jeg bare SKAL smage:

Først og fremmest skal jeg sætte tænderne i den bålgrillede asiatiske porchettaburger fra Gourmensch. Jeg glædede mig allerede til at smage den sidste år, men blev forhindret, da min lillesøster pludselig annoncerede sit bryllup lige netop den weekend. Jeg synes, kombinationen af den saftige sprøde fede gris med smag af bål, kombineret med asiatisk pickles, Bahn-mi marinade, yuzu-mayo og koriander, lyder fuldkommen fortryllende.

Og så er jeg simpelthen nødt til at smage bøfsandwichen fra MIB. Som en af De Brune Riddere bag Danmarks Bedste Bøfsandwich, skylder jeg ‘Team Brown’ at smage på den. Den kan godt nok ikke deltage i vores konkurrence, da den ikke er offentligt tilgængelig året rundt, men hallo: Det er brun sovs. Og brun sovs er bare så rigtig mad på en jysk musikfestival.

Men lige så stor kontrast som der er i musikken på programmet, er der også på spisekortet. For mig er det også et must at gå op i Blue Oyster Bar for at spise østers og drikke champagne, og i år er der også søkogte jomfruhummere at få. Det skal nok blive godt.

Fotos: Nicklas Ingemann (Sidsel & Lasse), Emma Martiny, Ditteblog, Klidmoster.dk.