Årets bøfsandwich er fra Aarhus

FASTFOOD Den legendariske Havnens Perle på Aarhus Havn løb med prisen for Danmarks bedste bøfsandwich 2014, da et nationalt forum for bøfsandwichelskere i julen foretog årlig kåring.

”I den brune sovs’ hellige navn døbes Havnens Perle i Aarhus hermed som Danmarks Bedste Bøfsandwich i 2014”.

Sådan lyder bedømmelsen fra folkene bag Facebook-gruppen Danmarks Bedste Bøfsandwich, der med 2.000 fans må være landets største forum for fans af den brune burger. Havnens Perle overtager førstepladsen fra Vestre Baadelaug i Aalborg, som løb med titlen i 2013, men som i år måtte nøjes med andenpladsen.

Kærlighed og håndelag
For at en bøfsandwich kan blande sig med landets absolut bedste, kræver det ifølge dommerpanelet masser af kærlighed, håndelag og brune vitaminer, herunder en bøf af friskhakket oksekød og hjemmelavet sovs. Begrundelsen for valget af den aarhusianske bøfsandwich lyder således:

”Årets vinder får leveret friskhakket oksekød fra slagteren hver dag og koger selv fond på kraftben og urter til de cirka 150 liter gaffelvenlig brun sovs, de langer over disken hver uge. Med andre ord laver Havnens Perle SOVS og ikke sauce. En anden sublim tilføjelse er den sublime, hjemmelavede agurkesalat, der giver en potent spændstighed og ynde til en ellers bombastisk ret. Udover et fiffigt tvist med at putte engelsk sauce i bollen disker Havnens Perle op med den vigtige treenighed: Rå, ristede og brune løg. Alt i alt en brun lækkerbisken af en bøfsandwich.”

Salget eksploderede
Havnens Perle vandt også titlen i 2012, og dengang betød kåringen, at salget af bøfsandwiches eksploderede i begyndelsen af 2013. Kunderne kom fra Skagen i nord og Sønderborg mod syd og sikrede ejer Peter Lerdrup en pæn slat penge på bankbogen:

”Regnskabet plejer at gå i nul i januar, februar og marts, men i år havde jeg et overskud på 400.000 kroner,” sagde Peter Lerdrup dengang til Aarhus Stiftstidende.

Det prisvindende aarhusianske ret er da heller ikke gratis, når man indtager den på Havnens Perle. En stor bøfsandwich koster 59 kroner og en lille 44 kroner. Men altså ikke desto mindre alle pengene værd, hvis man spørger eksperterne.

Bonusinfo: De gæve folk bag kåringen har et detaljeret kort over alle danske bøfsandwiches, der er værd at køre efter. Så lige meget hvor du er, hit it!

Læs artikel: Chido vil erstatte burgere med burritos
Læs artikel: Helt Oli-gak i Mejlgade
Læs guide: 5 takeaways for foodlovers

Foto: Havnens Perle

Disclaimer: Artiklen er baseret på informationer hentet på De Brune Ridderes Facebook-side og en artikel i Aarhus Stiftstidende.