A Hereford Beefstouw lokker med anderledes julemenu

A Hereford Beefstouw lokker med anderledes julemenu

af -
Foto: Jesper Rais

SPONSORERET: A Hereford Beefstouw i Kannikegade byder julen velkommen med en anderledes julemenu, en ny indgang og masser af julestemning.

Når du hurtigt kvalmegrænsen med julens fede gås og gris, og har du måske mere lyst til en god bøf? Så skal du svinge forbi A Hereford Beefstouw i november og december og få en julemenu, hvor “menu” vægter højere end “jul”.

Julemenuen tager udgangspunkt i en række legendariske opskrifter fra A Hereford Beefstouws historiske gemmer, men den er alt andet end traditionel. 

“Vores julemenu handler ikke om den fede julemad, og det gør den speciel. Det er et alternativ til den klassiske and og gås – her får du jul med måde,” siger daglig leder af A Hereford Beefstouw Annette Kubel. 

Læs mere om A Hereford Beefstouws julemenu her

Foto: Jesper Rais

Gravad laks, oksefilet og vaniljeis
Julemenuens forret består af gravad laks serveret med sprødt æble og citruscreme, som ifølge Annette Kubel gør den velegnet til en julemenu.

“Laksen er Fru Damgaards opskrift – den ene stifter af A Hereford Beefstouw – og den har vi brugt på restauranterne de sidste 45 år,” forklarer Annette Kubel. 

Til hovedret står den – helt i A Hereford Beefstouws ånd – på 200 gram oksefilet med glaserede gulerødder, grønkålsalat med appelsin, granatæble og valnødder samt kartofler med rosmarin.

Desserten står på endnu en klassiker fra Fru Damgaards hånd i form af en Hereford Julespecial med vaniljeis af isproducenten Joachim Kastberg, rosiner marineret i rom, sukkerristede mandler og flødeskum med kandiseret appelsinskal.

Læs mere om A Hereford Beefstouws julemenu her

Foto: Jesper Rais

Ny indgang og erfarent personale
Annette og Jimmi Kubel overtog A Hereford Beefstouw den 1. august i år, og udover en ny julemenu byder restauranten blandt andet på en helt ny indgang mod åen.

“Det har været vigtigt for os at åbne op for det nye værtskab, som vi står for, med en masse nye tiltag, men også ved at vi på skift er tilstede i restauranten. Det giver en tryghed over for både gæster og vores fantastiske personale, der tilsammen har 60 års erfaring hos A Hereford Beefstouw i Aarhus,” forklarer Annette Kubel.

Den nye indgang er udsmykket med lys, og for enden er der en stor solid trappe, der fører op til restaurantens nyanlagte terrasse, hvor gæsterne om sommeren kan nyde øl i solen og om vinteren kan sidde under varmelamperne.

Cronhammar-service og julenisser
Julemenuen på A Hereford Beefstouw kan nydes med nye gafler, tallerkener og knive, som restauranten før sommerferien har fået designet af den midtjyske kunstner Ingvar Cronhammar. For at skabe den rette stemning kan du i løbet af julen opleve Fru Damgaard egne håndklippede julenisser i alle A Hereford Beefstouws restauranter.

Julemenuen koster 395 kroner per person og kan fås i hele november og december fra mandag til lørdag fra klokken 12 til 22 og om søndagen fra klokken 12 til 21.30.

Er du ikke lige i humør til en julemenu, byder stedets velassorterede menukort i december også på blandt andet snegle i hvidløg, okseryg, østers og frisk hummer direkte fra restaurantens bassin.

Bestil bord på A Hereford Beefstouw her

Alle fotos: Jesper Rais