Foto: Fika

GUIDE: 5 sunde spisesteder i Aarhus

SUNDHED: Er du blevet træt af fed og tung mad fyldt mad og  Så har du brug for et frisk måltid, der giver dig et ordentligt sundhedsboost. Her er en guide med 5 sunde spisesteder i Aarhus.

Foto: Miss Green Aarhus

Sunde salater, både kolde og varme

Miss Green Aarhus, Søndergade 76, 8000 Aarhus

Er du på en shoppingtur på strøget kan du gå forbi Miss Green med god samvittighed. Her kan du blande din egen salat for bare 69 kroner. Udover salat bowls tilbyder spisestedet også sandwiches og varme bowls. 

Er du på udkig efter et vitaminboost, kan du købe en juice eller en smoothie med på vejen. Hos Miss Green er gode råvarer og den varierede kost i højsædet, og deres råvarer kommer fra lokale leverandører i og omkring Århus.

Foto: Café Glad!

Spisested med glade grøntsager på Frederiks Allé

Glad!, Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus C

Fra vinduespladserne hos spisestedet Glad! kan du kigge ud på Frederiks Allés hektiske strøm af biler. Her kan du starte din morgen ud med en gang overnight grød eller en hjemmebagt bolle. Du kan også komme forbi senere og købe en sandwich eller en salat.

Caféen har vundet AOA’s pris for Byens Bedste Brunch/Morgenmad i både 2014 og 2015 og var en af byens første caféer med fokus på økologi. Den har kunne bryste sig af det økologiske guldmærke siden 2013. 

Foto: Green Neighbour

Sunde Bowls, både kolde og varme

Green Neighbour, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Spisestedet Green Neighbour søger for et gastronomisk velkomponeret måltid med fokus på smag og sammensætning i deres salater. Du kan vælge mellem seks forskellige bowls for 90 kroner, alle med økologiske råvarer. 

For at kunne købe så meget lokalt som muligt, skifter deres menu efter sæsonen, derfor kan du også prøve forskellige salater alt efter årstiden. 

Foto: Café Stiften

Sunde salater ved banegården

Café Stiften, Banegårdspladsen 11, 8000 Aarhus C

Den populære Café Stiften er med sin centrale placering ved Banegården kendt blandt de fleste aarhusianere, som besøger stedet inden biograf- eller togturen.

Den hyggelige café tilbyder blandt andet salater, som du blander selv ud fra caféens bland selv-koncept. Der er seks forskellige baser: pastasalat, bulgursalat, spidskålssalat, broccolisalat, gulerodssalat eller bønnesalat.

Du kan vælge mellem to forskellige størrelser, og der er masser af ingredienser at tage fra, ligesom du kan vælge brød, smør, dressing eller pesto til. Hvis du er lidt nede på vitaminer, kan du bestille en caféens fremragende juices med et shot af friskpresset ingefær, æble eller rødbede. Mums!

Foto: Café Fika

Sunde økosalater to steder i Aarhus

Café Fika, Jægergårdsgade 47 og Nørregade 28, 8000 Aarhus C

Café Fika er i løbet af de seneste år blevet en populær destination for sunde og madglade cafégængere. Her kan du både finde blandede salater, sandwiches og majspandekager med fyld.

Størstedelen af råvarer er økologiske, og Fika kan prale af at have et økologisk spisemærke af guld. Caféen serverer også en lækker, friskpresset juice af frugt og grønt, så dit vitaminbehov er dækket for resten af dagen. NB: Kom i god tid, for Fika er meget populær.

Læs også: 5 asiatiske takeaways i topklasse