Foto: Restaurant Klokken

Guide: 5 steder med smagfuld frokost i Aarhus

I Aarhus kan du finde en god og stor frokost, der giver energi til resten af dagen. Man kan sige, frokost er måltidets svar på, ”så må du have en fortsat god dag”. Hos SmagAarhus har vi derfor samlet en guide til 5 frokostoplevelser på nogle af de mange indbydende restauranter i Aarhus.

Smørrebrødsfrokost hos Restaurant Klokken i Aarhus

En skål på Restaurant Klokken i Aarhus
Foto: Restaurant Klokken

Restaurant Klokken, Mindegade 6, 8000 Aarhus

Er du til en klassisk smørrebrødsfrokost eller bare en god, dansk frokost, så kan du finde Restaurant Klokken bag en smuk træhoveddør i La Belles gamle lokaler. På Klokken får du din egen bås, så du helt uden forstyrrelser kan nyde en tiltrængt frokost og måske en kop øl, hvis det var er sådan en slags frokost, du spiser. Den står på sprødstegt rødspætte, hjemmelavet tartelet og baby bøfsandwich for bare at nævne nogle af valgmulighederne på Mindegade.

Restaurant Klokken i Aarhus – Restaurant Klokken

En skaldyrsfrokost midt i Aarhus C

Lidt at vælge imellem på Mefisto
Foto: Mefisto

Mefisto, Volden 18-20-28

Restaurantkæden Mefisto ejer flere spisesteder. De 3 restauranter ligger klods op ad hinanden, så her får du altså 3 for en. De giver dig 3 forskellige muligheder, men med en fællesnævner. God stemning. Og så selvfølgelig skaldyr og oksekød. Lige fra dampede blåmuslinger, oksetartar og friterede østers til mørbrad med fritter og bearnaisecreme. De tre restauranter er de heldige indehavere af fortovsserveringer, udsigt udover volden eller Domkirkens spir og den helt rigtige vin til dine skaldyr. Lækkert!

Restaurant og Pizza & Bar i Latinerkvarteret i Aarhus – Mefisto

Læs også: 3 gode brunchsteder i Aarhus

Til frokost i Vietnam

Nogle af retterne hos Pho i Aarhus
Foto: Pho C&P

Pho C&P, Sønder Allé 14, 8000 Aarhus

Nu skal vi en tur til Vietnam. Livet i Vietnam kan være travlt og til tider hektisk. Traditionen bifalder derfor et hurtigt måltid fra et gadekøkken eller en lille bod på vej til eller fra arbejde. Hos Pho C&P har de smidt de traditioner ned en stor skål Pho-suppe og smagt dem til med de helt rigtige ingredienser. Du kan få et væld af forskellige retter. På deres hjemmeside er der heldigvis detaljerede beskrivelser af, hvad retterne indeholder, hvis du ligesom mig ikke er helt flydende på vietnamesisk endnu.

Pho C&P | Vietnamesisk street food i Aarhus (pho-cp.dk)

Frokost Et

Restaurant Et i Aarhus
Foto Restaurant Et

Restaurant Et, Mindegade 8, 8000 Aarhus C

Har du den lidt tungere tegnebog med i byen, så kan et besøg hos Restaurant Et muligvis være noget for dig. Det er stedet, hvor det franske køkken møder dansk kreativitet. Der er fokus på det enkle. Målet med oplevelsen er god smag og behagelig stemning. Frokostmenuen er traditionel. Du kan blandt andet få Restaurant Ets bud på et stjerneskud. Med den bestilling går man aldrig helt galt i byen.

Restaurant ET (restaurant-et.dk)

Læs også: 5 asiatiske takeawayssteder i Aarhus

Som en frokost i Rom, men også lidt i Aarhus

Rom inspireret med hos Nero i Aarhus
Foto: Restaurant Nero

Restaurant Nero, Skolegade 5, 8000 Aarhus C

Du skal ikke blive forvirret, hvis du lige pludselig tror, at du befinder dig i Rom, når du besøger Restaurant Nero. Alt du får serveret er lavet med råvarer fra Italien. Således kan du drømme dig under varmere himmelstrøg for en kort stund. Frokostmenuen er kun tilgængelig fredag til søndag, men så kan du til gengæld smage hele Italien, hvis du er sulten nok. Pizza, pasta eller panini. Der er lidt fra hvert hjørne af det støvleformede land.

Italiensk restaurant Århus – Restaurant Nero | Book bord