Foto: Schweizerbageriet

6 steder hvor du kan tage hul på fastelavnsbollesæsonen

Fastelavnsboller er altså bare noget, folket kan lide, og de er fleste er heller ikke blege for at stå i lange køer for at sætte tænderne i de lækre sager. Udvalget af fastelavnsboller bliver hele tiden større, og det er som om, fastelavnsbollesæsonen starter tidligere og tidligere hvert år. Selvom der stadig er en måned til fastelavn, har de fleste bagerier og caféer allerede fastelavnsboller på hylderne. Derfor giver vi dig her 6 steder, hvor du kan tage hul på fastelavnsbollesæsonen – hvis du ikke allerede har gjort det.

Schweizerbageriet

M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus

Schweizerbageriet er en lokal kending, og derfor også fast producent af fastelavnsboller, der gør maven glad – og i år har bageriet en lækker nyhed til de aarhusianske fastelavnsbolle-fans. De nye varianter er fyldte smørbagte fastelavnsboller med creme. Den første er med mascarponecreme og hjemmelavet hindbærmarmelade, den næste er med Sarah Bernhardt creme og saltede peanuts og den sidste er med mascarponecreme med Oreo. Smag Aarhus har selv smagt på sagerne, og vi tør godt love, at de får mundvandet til at løbe. Schweizerbageriet holder dog også fast i de gamle traditioner, og derfor kan du selvfølgelig også få en gammeldags fastelavnsbolle. Flødevarianterne er også på menuen, og her kan du vælge mellem en med Sarah Bernhardt, hjemmelavet hindbærmarmelade og flødecreme eller sveske og vaniljecreme. Mums!

Mor Anna

Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Hos Mor Anna kan du få de samme skønne varianter, som var på menuen sidste år. Blandt andet byder udvalget på fire flødevarianter, hvoraf den første er med hindbærfløde, hjemmelavet hindbærmarmelade og vaniljecreme. Du kan også få en variant med citronflødecreme og lemoncurd creme eller en med abrikosmarmelade, vaniljecreme og karamel på toppen. Den sidste er med Sarah Bernhardt flødecreme, brombær og hindbærskum. Flødevarianterne koster 38 kroner pr. styk, og hvis du er ekstra lækkersulten, kan du få to for 70 kroner. Hvis du mere til den gammeldags fastelavnsbolle med creme, marcipan og chokoladen indeni og ganache på toppen, er det også muligt at få den for 27 kroner. Sidst men ikke mindst laver Mor Anna almindelige åbne fastelavnsboller med enten vaniljecreme og hindbærsyltetøj.

Læs også: Jumbo Bakery er igen i år klar med Mælkebaren

MIBmadmarked & bageri

Aarhus Ø, Frichsparken, Risskov Brynet og Langenæs

Hos MIBmadmarked & bageri er de også med på fastelavnsbolletrenden, og selvom mange af de samme varianter går igen, har de her et helt andet udtryk. Den første variant, der har en meget elegant udtryk, er fastelavnsbollen med solbærkompot, Sarah Bernhardt creme og konditorcreme. Fastelavnsbollen er lavet af en blød gærdej, og så er den dyppet i mørk chokolade med hasselnødder og toppet med et låg af marcipan. Den samme variant findes med hindbærkompot, fløde og matchende lyserød chokolade med nødder. Igen er den gammeldags fastelavnsbolle også på menuen, og her er den lavet af en bløddejsbolle med masser af smør og kardemomme og fyldt med remonce og chokolade.

La Cabra

Graven 20 og Borggade 4F, 8000 Aarhus

La Cabra har igen i år deres fastelavnsbolle med hindbærkompot og vaniljecreme på menuen. Sidste år havde vi den med i vores fastelavnsbolletest, og her kårede vi den hos Smag Aarhus som den mest innovative variant blandt de ti, vi smagte – og det er ikke uden grund. Bollen er en utrolig luftig briochebolle, som har en virkelig god konsistens. Kombinationen mellem bolle, kompot og creme var efter vores mening lige i øjet. På toppen er den rullet i sukker og drysset med hindbærstøv, som gør den meget dekorativ og indbydende at se på. Den er måske ikke så klassisk som nogle af de andre, men ikke desto mindre smager den helt fantastisk. Velbekomme!

Læs også: Burger Anarchy åbner ny restaurant på Aarhus Ø

Lagkagehuset

M.P Brunnsgade, Thorvaldsensgade, Langenæs Allé og Immervad

Lagkagehuset har også nyheder på menuen. I forbindelse med ‘Grøn Januar’ har de nemlig lavet en vegansk fastelavnsbolle. ‘Hindbærballade’ hedder nyheden, der er en sød og syrlig bærsymfoni lavet på wienerdej med bagte rabarber, hindbærkompot og -fromage og omkranset af luftig hindbærflødeskum. Lagkagehuset har lagt en masse energi i at udvikle opskriften, så du ikke skal gå på kompromis med hverken smag eller konsistens ved at vælge den veganske variant frem for de almindelig fastelavnsboller. Er du alligevel mere til de klassiske fastelavnsboller, vil det igen i år være muligt at købe både gammeldags, wienerbrøds- og flødefastelavnsboller.

DavidBreadHead

Ny Munkegade 4B og J.M. Mørks Gade 7 kl, th, 8000 Aarhus 

En lækker fastelavnsbolle finder du også hos DavidBreadHead. Her får du en luftig bolle, som er dyppet i en lækker chokoladeganache. Indeni er der creme, marcipan og brombærkompot, som giver en dejlig balance mellem syre og sødme. DavidBreadHead kommer løbende til at tilføje andre lækre og sjove varianter til menuen, så stik endelig hovedet ind og se, hvad de finder på – der er heldigvis lang tid endnu til at fylde sig med lækre fastelavnsboller inden fastelavn.




Søde sager

Se alle