Foto: Lagkagehuset

Grøn Januar: Lagkagehuset lancerer vegansk fastelavnsbolle

Hos Lagkagehuset i Aarhus støtter man op om Grøn Januar, og derfor kan du nu finde en vegansk fastelavnsbolle på menuen.

Kalenderen skriver 2023, og det betyder, at årets fastelavnsbollesæsonen står for døren. Men inden vi finder superheltekostumet frem og kårer årets kattekonge, så vælger mange at kickstarte året i den grønne sags tjeneste – og her er Lagkagehuset ikke en undtagelse.

Derfor kan du på menuen i år finde den veganske nyhed ‘Hindbærballade’. En sød og syrlig bærsymfoni, der er lavet på wienerdej med bagte rabarber, hindbærkompot og -fromage omkranset af luftig hindbærflødeskum og pyntet med tørret kornblomst.

Fastelavnsbollen kan sammen med andre fastelavnsnyheder findes på hylderne hos Lagkagehuset i Aarhus fra den 5. januar og indtil den 20. februar.

Den grønne sags tjeneste

Grøn Januar er en kampagne, der er startet af Dansk Vegetarisk Forening, og den har til formål at oplyse danskerne om mulighederne for at vælge plantebaseret eller vegansk.

“Vi glæder os meget over at være en del af Grøn Januar i år og i den forbindelse lancere en vegansk fastelavnsbolle,” lyder det fra Pernille Martinussen i pressemeddelelsen.

“Vi har lagt en masse energi og kærlighed i at udvikle en velsmagende og balanceret opskrift, så vores gæster på ingen måde skal gå på kompromis med smag eller konsistens ved at vælge den nye veganske variant frem for vores almindelige fastelavnsboller,” fortsætter hun.

Læs også: Vinbutikken BARe VIN siger farvel til City Vest

Klassikere og nye alternativer

Fastelavnsbollen er ikke den eneste nyhed, der bliver lanceret i anledning af Grøn Januar. I bagerbutikkerne vil du nemlig også kunne finde en vegansk version af kanelstangen med masser af kanel, remonce og vaniljecreme og kakaoglasur.

Foruden de to veganske nyheder vil det igen i år også være muligt at købe gammeldags-, wienerbrøds- og flødefastelavnsboller.

“Ligesom mange andre bagerier har vi også oplevet, at danskerne de seneste år har fået øjnene op for vores fastelavnsboller, og vi har haft en utrolig stor efterspørgsel ude i vores bagerbutikker. Vi glæder os til igen i år at kunne tilbyde vores kunder de klassiske fastelavnsbollevarianter sammen med vores nye veganske alternativer,” fortæller Pernille Martinussen i pressemeddelelsen.