Foto: Gusto

Hos Gusto er der højt til loftet, surdejspizza på tallerkenen og naturvin i glasset

Ejerne bag Pizza Boys på Aarhus Ø har åbnet en ny restaurant i Borggade, og også her er surdejspizza, god kvalitet og hyggelig stemning i højsædet.

I lokalerne på Borggade 10c i Aarhus C er der iøjnefaldende blåt gulv, firkantede hvide klinkeborde, blå skamler og brune træstole. Langs den udendørs facade er der lyserøde langborde, og kulørte lamper dingler fra markisen. Det ene vindue er prydet af en stor tegning af en mand med en pizza ved siden af sig og et glas vin i hånden.

Her bor Gusto, der slog dørene op den 1. april og har fokus på, sjovt nok, pizza og vin, nærmere bestemt surdejspizza og naturvin. Men også den gode stemning er i centrum, understreger ejerne bag, Andreas Aarvig og Nikolaj Engell-Hansen.

Gustos lokaler i Borggade husede tidligere den anerkendte italienske restaurant Passione & Enoteca. Den var drevet af Marcello Passalia, der i februar pludseligt gik bort som følge af en aggressiv kræftsygdom.

”Vi vil gerne videreføre den gode stemning, som der var på Passione. Gusto bliver en restaurant med lækker mad, hvor der er højt til loftet, og alting ikke er så poleret. Her må man gerne grine højt uden, at nabobordet bliver fornærmede,” fortæller Nikolaj Engell-Hansen.

”Her skal være hyggeligt. Loose stemning. Det er sådan et sted, hvor vi skruer op for musikken senere på aftenen, og hvor du gerne må komme forbi ’bare’ for at få et glas vin,” supplerer Andreas Aarvig.

Mere smag og flotte toppings

Andreas Aarvig og Nikolaj Engell-Hansen står også bag Pizza Boys, der fra en container på Aarhus Ø sælger de surdejspizzaer, der ligeså er på kortet hos Gusto.

Den særlige surdej, der er grundstenen i Pizza Boys’ pizzaer, vil gå igen i restauranten på Borggade.

”Vores dej er lavet på en måde, så den kan fermentere i længere tid end normalt. Det gør, at den udvikler meget mere smag, og det betyder samtidig, at man ikke får den der oppustede fornemmelse, når man har spist den,” fortæller Nikolaj Engell-Hansen.

Derudover skal pizzaerne – selvfølgelig – smage godt, men de må også gerne være flotte at se på.

”Det ser bare rigtig godt ud med grøntsager ovenpå en pizza, og det kan jo sagtens lade sig gøre at lave en god pizza uden eller med kun lidt kød,” forklarer Andreas Aarvig.

Hos Gusto har råvarerne fået ”et hak op,” uddyber han, og så vil det være helt nye smagskombinationer, gæsterne kan forvente.

Menukortet bliver, med ejernes egne ord, ”rimelig stramt” og byder i øjeblikket på fem forskellige pizzaer. Du kan blandt andet vælge en Truffle med trøffelcreme, mozzarella, sauterede portobellosvampe, urter og trøffelolie eller en Crudo med mozarella, hakkede valnødder, prosciutto crudo (tørsaltet, lufttørret skinke) og honning.

Læs også: 3 skønne steder i Aarhus med tre retter til max 300 kroner

Enkelt og lækkert

Derudover kan du bestille fire slags antpasti: burrata, charcuteri, stracciatella og capocollo, der er en italiensk svinekødsspecialitet.

Til dessert kan du sætte tænderne i affogato, vaniljeis med espresso, og ”Figs and mint,” en dessertpizza med mascarpone, friske figner og mint.

Naturvinen i glasset er rød, hvid eller orange og fra vinbutikken Reduktivt, der har adresse længere henne ad gaden.

”Vi kender dem fra tidligere, og vi synes jo, det er et oplagt sted at hente noget assistance,” smiler Andreas Aarvig.

Øllene er fra mikrobryggeriet To Øl, og dertil kommer der et par cocktails på kortet.

”Vi har satset på gode produkter hele vejen rundt. Det skal være enkelt og lækkert,” siger Andreas Aarvig.

Ingen begrænsninger

Pizza Boys på Aarhus Ø fortsætter som før, selvom Gusto nu har slået dørene op på Borggade. Men drømmen har fra begyndelsen været et fast sted, som Andreas Aarvig og Nikolaj Engell-Hansen kunne kalde helt deres eget.

”Vi startede ud med en midlertidig placering på Ingerslev Boulevard, og så rykkede vi til Aarhus Ø – men der må vi for eksempel hverken sælge øl eller have borde stående udenfor. Her må vi alt. Det er vores eget. Her er ingen begrænsninger, og det glæder vi os rigtig meget til at prøve,” siger Andreas Aarvig.

Siden Pizza Boys slog dørene op sidste sommer, har Andreas Aarvig og Nikolaj Engell-Hansen været på udkig efter et fast sted, og på Borggade gik alt op i en højere enhed.

”Vi har set rigtig mange steder, men det er ikke bare lige at få en stor pizzaovn i et lokale. Her var der en i forvejen, og det var én af de ting, der var afgørende. Og så ligger det jo bare rigtig godt. Borggade er en gade, der de sidste par år er blevet fyldt med ny energi fra steder som Reduktivt, La Cabra og Force Majeure, og det er fedt at være en del af,” forklarer Nikolaj Engell-Hansen.  

Restaurantens navn, Gusto, har været længe undervejs.

”Vi prøvede alt muligt forskelligt af, men det endte med den klassiske. Et italiensk navn,” griner Nikolaj Engell-Hansen.

”Gusto betyder smag, velsmag, fornøjelse, nydelse. Noget godt. En særlig stemning. Det var meget passende i forhold til de tanker, vi selv har gjort os om, hvad det her skal være for et sted,” slutter Andreas Aarvig.